Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är FAIK:s nya motto

Han har hyllats för sin energi och sin vilja att nå långt. Till säsongen har också den nya tränaren Mikael Holmqvist infört ett nytt motto: Ö.R.A. Här berättar han om betydelsen – och hur FAIK ska kunna använda det konkret på isen.

Annons
Tränaren Mikael Holmqvist har infört mottot Ö.R.A. i laget.

Nya tränaren Mikael Holmqvist gör snart sin tävlingspremiär för Fagersta AIK. Till sin hjälp har han infört Ö.R.A. Förkortningen står för ödmjukhet, respekt och attityd. Ett vinnande koncept, enligt Holmqvist.

– Det är ganska bra värderingar när man håller på med ishockey som är en lagsport. Vi har snackat om det här ändå sedan jag kom, säger ”Honken”.

Här beskriver han beståndsdelarna i det nya mottot som ska ta FAIK långt i år:

Ödmjukhet: – Man ska göra det man har kommit överens om i laget och i femman. Laget före jaget. En ödmjuk person har en balanserad självuppfattning och är medveten om sina begränsningar. Det är en viktig grej så att man inte försöker göra saker som man inte klarar av.

Respekt: – Vi ska ha respekt för varandra inom gruppen. Alla ska respektera varandra när vi är här.

Attityd: – När man kommer in hit (Fagerliden) ska man upp med huvudet och vara glad. Man ska sprida glädje när man kommer hit. Kommer någon in och hänger med huvudet, om man har haft en dålig dag på jobbet eller vad det nu kan vara, försök släppa det. Vi är här för att ha roligt. Vi ska tävla i allt vi gör. På träningar och matcher. Vi ska få in tävlingsmomentet i övningar. Vi ska hata att förlora och älska att vinna.

Det här är alltså ledorden som ska ge FAIK framgångar i vinter. Holmqvist fick från början höra om konceptet från FAIK-bekantingen Fredrik Johansson, som coachar Hudiksvalls HC.

– Det är en bra grej. Man kan använda det i stort sett alla sammanhang. Om alla vet vad det innebär vet vi också hur vi ska agera som lag. Får vi med oss det kommer vi att bli starka som grupp. Det är det här FAIK står för 2014-15.

Annons