Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är FAIK:s nya superkedja

Tränaren Mikael Holmqvist verkar ha sytt ihop en drömkedja till säsongen. Trion gjorde hela sju mål när Fagersta AIK krossade Smedjebacken med 11–0.– Jag hoppas att vi får fortsätta lira, säger Jesper Persson.

Annons
Jesper Persson gjorde hela fyra mål mot Smedjebacken.

Karl Hassel som center och Jesper Persson tillsammans med Erik Fredriksson som forwards. Där har ni Fagersta AIK:s trio som kan bli guld värd i år.

När FAIK under tisdagskvällen mötte Smedjebacken HC på bortais dominerade trion totalt.

– Det har fungerat jäkligt bra i alla träningsmatcher hittills. Jag hoppas att vi får fortsätta lira, säger Jesper Persson.

Just Persson satte själv fyra puckar i nät. Erik Fredriksson gjorde två, och Karl Hassel ett mål.

– Det känns som att vi har ganska klara roller. Karl är spelfördelare, jag är målskytt och ”Ersa” jobbar hårt och sätter även dit puckarna när han får chansen, säger Persson.

Men han erkänner samtidigt att division 3-laget Smedjebacken inte var någon riktig värdemätare inför säsongsstarten.

– Nej, det kan jag inte säga. De håller lite för låg nivå, säger Persson och får medhåll av tränaren Mikael Holmqvist:

– De var ganska bleka. Förhoppningsvis kommer de med ett bättre lag nästa vecka (när lagen möts igen på tisdag, reds anm).

Holmqvist påpekar dock att motståndet inte är relevant för FAIK inför säsongen.

– Jag tycker att vi ska fokusera på vårt spel. Sedan spelar motståndarna inte så stor roll. Vi ska ha bra fart och kriga oavsett motståndet.

Börjar ni hitta rätt i spelet nu?– Ja, det tycker jag. Det blir bättre och bättre, men vi är långt ifrån färdiga. Men det känns ändå som att vi kommer att vara väl förberedda när serien drar i gång.

Mer läsning

Annons