Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Södras nya tränare

Han har avancerat i seriesystemen med två Avestalag. Nu har Niklas Blomqvist handplockats till jobbet som huvudtränare för att stärka upp Fagersta Södra.

Annons
Niklas Blomqvist blir ny huvudtränare i Fagersta Södra.

Jakten på en ny tränaren har varit intensiv – men också kort – för Fagersta Södras sportchef Peter Trsavec. Han har jobbat hårt för att få klart ett namn. Och under lördagen blev det officiellt.

47-årige Niklas Blomqvist, senast från Krylbo IF, tar över som huvudtränare till nästa säsong.

– Det verkar vara en väldigt välskött förening. Jag har inte sett några matcher med Södra, men jag har hört att de har en intressant trupp. En bra blandning av gamla och unga spelare, säger Blomqvist.

Avestabon Blomqvist sitter som ordförande i spelarutskottet i Dalarnas fotbollsförbund. Han har en lång och gedigen bakgrund som tränare – och kan stolt visa upp sina meriter.

– Jag förde upp Avesta AIK:s herrar i division 3 och även Avestas damer i division 2. Sedan har jag också varit distriktsförbundskapten i Dalarna i tre omgångar för både tjejerna och killarna.

De två senaste säsongerna har han tränat Krylbo IF, som i år kom fyra i division 5. Men nu är alltså siktet inställt på Fagersta Södra. Och Blomqvist vet exakt hur han vill ha det i laget.

– Det ska vara ordning och reda och bra planerat. Vi ska vara väl förberedda när vi kommer till matcher. Men utan glädje blir det inga framgångar, så vi ska ha roligt när vi håller på.

Peter Trsavec beskrev dig som att du pekar med hela handen. Är du hård som tränare?– Haha, sa han det? Det handlar nog om att vi ska vara väl förberedda. Alla ska veta sina roller, det går inte att ta några genvägar. Det är hårt arbete som gäller och det hoppas jag att alla är med på, säger han och tillägger:

– Det kan vara en fördel att inte veta så mycket om truppen som tränare. Det går inte att leva på gamla meriter nu.

Sportchefen Peter Trsavec menar att han är väldigt nöjd med att fått in Blomqvist som tränare. Och dessutom är det klart med en ny assisterande tränare. Magnus Olsson, som har tränat Södras juniorer, tar plats bredvid Blomqvist.

– Det är viktigt med en lokal tränare också. Magnus har gått en gedigen utbildning. Det var logiskt att ge honom chansen, säger Trsavec om Olsson.

I lördags träffades alla tre för ett möte. Och Blomqvist tror att samarbetet med Olsson kommer att fungera bra.

– Vi synkade, kände jag. Vi har samma tankar kring allting. Det kändes bra, säger han.

Mer läsning

Annons