Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är SSK:s defensiva nyförvärv

Ivan Radovic från Köping FF och Johan Andersson från Riddarhytte SK. Där har ni Skinnskattebergs två senaste nyförvärv. En defensiv duo som är tänkt att stärka upp SSK:s försvar.

Annons
Ivan Radovic och Johan Andersson är klara för Skinnskatteberg.

– Radovic spelar ofta ytter- eller innerback. Han kan även vara defensiv mittfältare. En bra passningsspelare som är stark i kroppen, säger SSK:s tränare Patrik Parkatti.

SSK var på Radovic redan förra säsongen, men då valde han spel i division 3-laget Köping FF i stället. Nu ser Radovic, som bor i Västerås, dock till att det blir svårare att försäkra sig om en plats i startelvan i SSK.

– Helt klart blir det tuffare konkurrens på alla platser. Det behöver vi, säger Parkatti.

Hur kommer du att använda Radovic?– Jag skulle tippa som ytterback eller defensiv mittfältare.

Även Johan Andersson från Riddarhytte SK, ursprungligen från Kolsva IF, har valt spel med SSK till nästa säsong. Andersson lånades upp till SSK redan i höstas och visade där att han förtjänade en plats i laget. Han är en hårt jobbande defensiv mittfältare, enligt Parkatti.

– Han sliter som ett djur hela tiden, säger han.

Över huvud taget känns det som att ni försöker stärka defensiven med era nyförvärv?

– Nja, det handlar inte om det. Vi har haft turen att få folk på de positionerna bara. Men det är klart att vi ska stärka defenisven. Det handlar om att ta rätt beslut och inte slarva med passningarna. Ibland har vi haft för bråttom fram i banan.

FP har sökt Ivan Radovic och Johan Andersson för en kommentar.

Mer läsning

Annons