Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Västanfors nya landslagsspelare

Ida Hyttinen spelar till vardags i Västanfors IF.Men tack vare succén med länslaget på elitlägret i Halmstad får hon nu chansen i F15-landslaget.- Hon kan bli hur bra som helst, säger distriktsförbundskaptenen Lotta Hellenberg.

Annons
Ida Hyttinen, Västanfors IF.

15-åriga Ida Hyttinen tillhörde Västmanlands länslag som tog elitflicklägret i Halmstad med storm tidigare under sommaren. Nu kommer belöningen för framgångarna när förbundskaptenen för F00-landslaget, Yvonne Ekroth, ska samla sin första landslagstrupp.

Sju spelare från Västmanland är nämligen uttagna i den bruttotrupp som kommer samlas på Bosön i Stockholm mellan 3 och 6 augusti och Ida Hyttinen är en av dem.

- Hon är jätteduktig och jag förstod ganska tidigt att landslagsledningen skulle vilja titta närmare på henne, säger distriktsförbundskaptenen för Västmanland, Lotta Hellenberg.

- Det är en väldigt spännande spelare som är stark mentalt och som klev in och tog för sig. Hon var nog nervös, men visade aldrig det i Halmstad, utan presterade bra i samtliga matcher.

Hyttinen är ytterback i länslaget och Hellenberg hyllar hennes samarbete med en annan av de uttagna, yttermittfältaren/anfallaren Cornelia Ellefors från IFK Västerås.

- Det fungerade klockrent, säger Hellenberg.

Hur bra kan hon bli?

- Hon kan bli hur bra som helst. Det är en fantastiskt härlig tjej som är duktig på många saker, avslutar Hellenberg.

Här är spelarna som får chansen på första F00-landslagslägret:

Ida Hyttinen, ytterback, Västanfors IF

Linn Vickius, mittfältare, IFK Västerås

Cornelia Ellefors, anfallare, IFK Västerås

Vendela Velander, målvakt, IFK Västerås

Ella Näsman-Cooper, mittback, IFK Västerås

Magdalena Campese, mittfältare, IFK Västerås

Emma Engström, anfallare, AIK (Barkarö SK)

Mer läsning

Annons