Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är vintersäsongens hetaste lag

FP-sporten listar de lokala lagens insats 2014/15.

Annons
Per-Ols innebandyherrar är vinnare - igen.

”Vintersporterna” säsongen 2014/15 har spelat klart.

Då har FP-sporten sammanställt en topplista med kommentarer och betyg på de fem hetaste lagen från området.

Betygsskalan: 1 = underkänt, 2 = godkänt, 3 = bra, 4 = mycket bra, 5 = toppklass.

-Tätplatsen vägde mellan två lag som båda avancerade i seriesystemet. Både Per-Ols herrar och BK Triss svarade för starka insatser, säger FP-sportens Jörgen Hjerpe.

Och fortsätter:

-Förklaringen till att Per-Ols får förstaplatsen på denna lista är att konkurrensen i innebandyn känns större än den i bowlingen. Triss svarade för en felfri säsong och det går inte att prestera mer än så, men känslan är att innebandyn engagerade mer.

Som helhet har våra lokala topplag svarat för tämligen starka säsonger.

-Skogsgymnastikens innebandyherrar kvalade till division 2 och Knäppmoras innebandydamer kvalade lyckosamt till division 2, men damerna tackade så småningom nej till platsen i tvåan på grund av spelarbrist, säger Hjerpe.

Så här ser FP-sportens topp 5-lista ut gällande de lokala ”vinterlagen” 2014/15:

Kommentar:

1.Per-Ols IBF Herr: Division 2 Västmanland herrar (innebandy): 5 Slutade trea i grundserien, vann förkvalet till division 1, besegrade Wasahus-73 i playoff och tog steget upp i ettan. Växte med uppgiften och var bäst när det gällde. Mer än avancemang till division 1 går inte att kräva.

Kommentar:

2.BK Triss, division 1 norra Svealand (innebandy): 5 Vann klart sin division 1-serie och besegrade både Tureberg och Friends i kvalet till mellanallsvenskan. Därmed säkrades avancemanget uppåt. Laget vann allt.

Kommentar:

3.Västanfors IF BK: Allsvenskan norra (bandy): 4 Slutade sjua som nykomling och säkrade kontraktet på ett stabilt sätt. Imponerande stark säsong av VIF som är Bandysveriges stora positiva överraskning 2014/15.

Kommentar:

4.Fagersta AIK: Division 2 Västra B (ishockey): 3 Vann storstilat grundserien, besegrade Avesta BK i playoff 1 och Söderhamn/Ljusne i playoff 2. Underpresterade sedan i kvalserien till hockeyettan med en jumboplats. Trist att orken/flytet tog slut när hockeypulsen var som hetast i Fagersta.

Kommentar:

5.Per-Ols IBF Dam: Division 2 Västmanland damer (innebandy): 2 Slutade femma i tabellen. Jagade toppen, men räckte inte ända fram.

Håller du med? Rösta nedan.

Annons