Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här avgör Köping derbyt

”Vi var lite sega efter uppehållet”.

Annons
Robin Larsson Ström trycker in 3-2 till Köping under FAIK-keepern Daniel Bergström

Första matchen efter juluppehållet. Då fick FAIK för första gången den här säsongen känna på förlängningsspel. Det slutade med förlust då Köping avgjorde fram till 3–2 med drygt minuten kvar till straffläggning.

– Det märktes att det var vår första match efter uppehållet, och att Köping hunnit spela en, säger FAIK-tränaren Mikael Holmqvist.

– Vi var lite sega, passiva, det tog ett tag innan vi kom igång.

Tabelltvåan Köping öppnade fartfyllt. Satte FAIK under tryck. Typiskt då att det var Fagersta som tog ledningen. Ett mål som hemmaförsvaret bjöd på. Så Casper Sandström ställdes helt ensam med Tomas Rydén i Köpingsmålet.

Nu var FAIK lika givmilt och bjöd på läget som innebar 1–1. Inte alls orättvist. Och det var inte orättvist att Köping gick till periodvila med en 2–1-ledning. Det kunde varit större hemmaledning än så.

– I andra perioden tycker jag att vi fick lite bättre kontroll på Köping. Även om kanske skottstatistiken säger något annat, säger Holmqvist.

Skotten efter två perioder var 32–16. Men bara ett mål skiljde lagen åt.

Holmqvist vaskade om laget. Gick ner på spelare. Och FAIK fick till ett riktigt bra tryck i slutrundan. Följdriktigt kom kvitteringen. Sebastian Varjomaa klippte till från blå med massor av trafik framför Rydén som var chanslös.

Fortsättningen blev mållös. Även om Köping hade 3–2-pucken inne. Men målet godkändes aldrig då FAIK-protesterade kraftigt. Duktige FAIK-keepern Daniel Bergström fick nämligen ett rejält slagskott rakt i masken utan att domaren blåste. I momentet efter satt pucken i nät. Domartrion konfererade och målet underkändes.

Väl i förlängningen hade FAIK hand om initiativet ända fram till att Robin Larsson Ström bröt in från vänsterkanten och lyckades lirka in pucken under Bergström.

Läs mer om matchen i fredagens Fagersta-Posten.

Mer läsning

Annons