Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här hoppas det i helgen

Backhoppning i Fagersta.

Annons

Under veckoslutet är det dags för Fagersta backhopparklubb att arrangera säsongens andra tävling i klubbens anläggning vid Ringvägsbacken.

Den här gången är det dags för Flyingen tigers som är en tävling för unga hoppare och backstorlekar som används är från K5 till K30.

-Flying Tigers är en årligt återkommande barntävling som avslutar säsongen och ses som vinterns viktigaste tävling. I år går den alltså av stapeln i Fagersta. Drygt 20 barn i åldern 5-13 år väntas till tävlingen, och de som rest längst kommer ändå från Örnsköldsvik. Självklart kommer flera hemmahoppare från Fagersta delta också, meddelar tävlingsledaren Elin Norén.

Vid klubbens tidigare tävling den här säsongen var det enbart backhoppning som stod på programmet. Den här gången ska det även tävlas i nordisk kombination. En gren som inte längre är allt för stor i Sverige.

Den nordiska kombinationen inleder tävlingshelgen på lördag, längdmomentet är planerat att hållas vid London, om snön skulle hinna smälta bort blir det löpning i stället för längdskidåkning. Distanserna är från en till tre kilometer.

På söndag är det specialbacke som gäller, och det i samma backstorlekar som det hoppas i på lördagen.

Lördag:

PROGRAMMET

Nordisk kombination (backhoppning + längdskidåkning)

Tävling backmoment klockan 10.00 (Ringvägsbacken Fagersta)

Längdhoppet klockan 14.30 (Lilla London Fagersta)

Söndag:

Backhoppning, hoppningen börjar klockan 10.00 (Ringvägsbacken Fagersta)

Annons