Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harmonin höjer hela Södra

Sportchefen Trsavec positiv inför premiären i division 4.

Annons
Johan Adamsson, Sebastian Jansson och Martin Metsomäki hyllas av sportchefen.

Klockan 14.00 i morgon blåser division 4-säsongen i gång för Fagersta Södra när man möter Tortuna SK på bortagräs. Södra har blandat och gett under försäsongen när det gäller prestationerna. Men trots det har sportchefen Peter ”Trasan” Trsavec gillat det han har sett hittills.

– Truppen är väldigt harmonisk. Det har varit väldigt positivt på träningarna och matcherna. De (spelarna) vägleder varandra.

Södra har fått in några nyförvärv som förhoppningsvis ska bidra både offensivt och defensivt. Och då främst genom det nya spelsystemet, 4-3-3.

– Det nya systemet har gjort att vi äger mycket mer boll. Det är inte bara upp till Johan (Adamsson). Nu lirar de boll. Johan har fått mycket mer målchanser. Det skapas mer än förut och det känns som att vi kommer med mer fart.

Vad är skillnaden på truppen i år jämfört med förra säsongen?– Gruppen är mer harmonisk. Vi fick tunga skador på Martin Metsomäki och Sebastian Jansson förra säsongen. De är som fräscha nyförvärv nu. De spelar på division 2- och 3-nivå. Sebastian Jansson har sett jättebra ut på försäsongen.

Vad vet du om Tortuna?– Enligt massa rykten spelar de ganska tråkig fotboll. Men annars ingenting. De vann serien (division 5) förra säsongen. Så det blir säkert en tuff match. En premiärmatch är alltid tuff och nervös. Men vi har haft en väldigt bra vecka och alla ser fram emot matchen.

Mer läsning

Annons