Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårt jobb gav bra betalt för SSK

”Vi vann matchen för att vi verkligen visade rätt inställning och kämpade tillsammans”.

Annons

Skinnskatteberg tog en mycket viktig seger när man hemma mötte Assyriska FC på onsdagskvällen. Stor matchvinnare, som så många gånger tidigare, var Mikael Ernebrink med tre mål när SSK vann 5–1.

Det var ett nytänt SSK som kom ut till den viktiga hemmamatchen mot Assyriska. En match som verkligen betydde mycket för kampen i botten av serien.

Även om inledningen var lite tveksam där gästerna började bäst. Dock utan att skapa några större farligheter. Men efter som matchen gick så kom hemmalaget allt starkare.

SSK-tränaren Peter Widjeskog berättade efter matchen att laget verkligen nött uppspel under senaste träningen. Detta verkade verkligen betala sig denna kväll. Hemmakillarna rullade boll och satte Assyriskas försvar på prov gång efter annan.

Efter 23 minuter fick SSK straff efter att en av gästernas försvarare tagit med handen. Straffen tog Dalibor Ivkovic hand om. Han satte det säkert i nät. När sedan Hakim Rayyan satte tvåan var första halvlek slut. En första halvlek som började lite tveksamt slutade helt rättvist med hemma ledning.

Ett slarv och ett svagt uppspel gjorde att gästerna kunde reducera i inledningen av den andra halvleken. Ett mål som verkade som tändvätska för hemmalaget.

För efter detta klev han fram lagets specielle matchvinnare. Mikael Ernebrink var som vanligt på rätt plats när chanserna dyker upp. Den gode ”Brinken” gjorde nämligen tre mål på raken och fastställde hemmasegern 5–1.

Det var en nöjd Peter Widjeskog:

– I dag hade killarna spelglädje och släppte bollen i rätt lägen. Vi skall vara glada över tre poäng. Vi vann matchen för att vi verkligen visade rätt inställning och kämpade tillsammans. Jag tycker att detta var en verklig lagseger där vi ser att hårt arbete lönar sig.

Lär mer: Aktuell tabell finns här

Läs mer: Dags för SSK att ta poäng igen

Annons