Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hattrick av Nurmilehto säkrade VIF-seger

Lotta Nurmilehto svarare för samtliga tre mål när Västanfors damer besegrade Hallstahammar hemma med 3-1 efter en mållös första halvlek.

Annons
Lotta Nurmilehto satte tre mål på Hallstahammar. Ett av dem var ett bra skott som via stolpen betydde 3-1 för VIF.

– Den första halvleken bjöd inte på något bättre spel. Vi slår bort allt för mycket bollar, säger assisterande tränare Dennis Skult och tillägger:

– Vi vill fram och avgöra allt för snabbt och det blir lite stressigt i vårt spel när vi inte får utdelning.

I den andra halvleken blev spelet bättre från hemmalagets sida, som fick utdelning på sina chanser. Tio minuter in på den andra halvleken visade Lotta Nurmilehto vilken målskytt hon är.

– Det känns verkligen skönt att vi har en sådan målskytt, säger Dennis Skult.

Nurmilehto gjorde inte bara 1-0 utan ytterligare två. Det tredje målet var verkligen en läckerhet. Med ett riktigt bra skott satte hon bollen stolpe in, till 3-1 för Västanfors. Det saknades inte heller lägen för VIF att öka sin målskörd, då laget skapade flera fina lägen i den andra halvleken.

Dennis Skult var nöjd efter matchen:

– Alla jobbade verkligen bra men vår fyrbackslinje skall ha lite extra beröm. Jag tycker vi vinner matchen helt rättvist. Även om de reducerar till 2-1 så känns det aldrig oroligt.

– Vi är speciellt nöjda med det vi presenterade i den andra halvleken. Då spelade vi som vi skall. Men helt klart är detta ett gäng med hög moral som kommer att ta flera segrar.

Mer läsning

Annons