Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedlund ersätter som lagkapten

Fagersta Södras lagkapten Claes Gustafsson flyttar till Stockholm.Då har laget redan en vicekapten redo att ta över bindeln.- Daniel Hedlund får kaptensrollen, säger tränaren Nicklas Blomqvist till Fagersta-Posten.

Annons
Daniel Hedlund var säker i målet mot Hofors.

Fagersta Södras lagkapten och försvarare, Claes Gustafsson, ska flytta till Stockholm då han har kommit in på en kockutbildning. Därmed förlorar Södra både en viktig kugge och ledare på och utanför planen.

Men tränaren Nicklas Blomqvist har redan en ny kapten utsedd.

- Vi har ju redan våra vicekaptener och målvakten Daniel Hedlund får kaptensrollen. Bakom honom har vi ytterligare två vicekaptener, säger tränaren.

Hur ser målsättningen ut inför hösten?

- Vi ska uppåt i seriesystemet, så är det. Nu tappade vi väl lite onödiga poäng under våren, speciellt i slutet av vissa matcher. Men nu är det glömt och vi blickar framåt. Det gäller att rätta till problemen som har funnits.

Har ni vad som krävs för att vara med och slåss i toppen?

- Kapaciteten finns i laget, det gör den. Det var ju dessutom många spelare som missade matcher under våren och de är tillbaka nu. Nu har vi 18-19 spelare att snurra runt på och sådant kan bli avgörande i slutändan. Klubbar med bredast trupper brukar vinna serierna, säger Blomqvist.

Fagersta Södra möter Ludvika i en träningsmatch under fredagskvällen med start klockan 19.00 på Onsjövallen.

Därefter spelar man ytterligare en träningsmatch mot division 5-klubben Babylon den 1 augusti innan serien återupptas 8 augusti när Munktorp väntar.

Mer läsning

Annons