Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaseger i Norbergs första tävling

Hela helgen har det svettats i Norberg då Engelbrektslöpet har ägt rum. Solen log då deras första rullskidlopp någonsin genomfördes.

Annons

Ett femtiotal åkare hade tagit sig till Norberg för att ta del av Engelbrektslöpets nya rullskidtävling.

Banan de skulle köra var ungefär 18 kilometer lång och ringlade sig ut från centrala Norberg innan de kom tillbaks till torget för målgång.

Först i mål var startnummer 30, Stefan Ekman från Strömsbergs IF Skidor, men den snabbaste tiden fick hemmaåkaren Zackarias Björn från Rembo IK. Han slog Stefan Ekmans tid med en ynka sekund.

– Jag trodde att jag skulle ligga i toppen, men inte vinna, säger Zackarias Björn.

Arrangörerna hade varit på åkarna redan innan loppet att de skulle ta det lugnt så att ingen gör sig illa. Det lugna tempot höll i sig ett tag men när det började dra ihop sig för målgång så glömdes det fort.

– Det var mycket lättare att ligga bakom idag, så jag tog rygg större delen av loppet och körde sedan hårt i slutet, säger Zackarias Björn.

Hur känns det att vara första vinnaren av tävlingen?

– Det känns riktigt bra. Nu måste jag väl försvara segern nästa år, säger han.

Tävlingsledaren Lars Holm berättar att det här första årets tävling främst har varit ett test för att se hur det fungerar och vad de ska tänka på till nästa år.

– Det var ett väldigt bra deltagande för att vara första året. Det var nästan tur att de inte kom fler, säger han.

Med denna erfarenhet i ryggen så vet de ansvariga vad det handlar om och hur de ska jobba vidare.

– Det har fungerat riktigt bra för oss. Jag ser fram emot kritiken från åkarna så vi får veta vad vi kan göra bättre till nästa år, säger Lars Holm.

Sett över hela helgen så har Engelbrektslöpet haft ett ökat deltagande på ungefär 25 procent. Under alla tävlingskategorier hade de dessutom vädret på sin sida.

För de som missade loppet denna gång får en ny chans nästa år.

Mer läsning

Annons