Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemsk halvtimme för VIF

Tre mål den första halvtimmen blev för mycket för Västanfors. Då hade laget tillbringat i princip all tid på den egna planhalvan. Till slut vann Västerås IK enkelt med 4–1, och det var bittra miner efter matchen.

Annons
Västanfors föll med 4-1.

På förhand visste nog Västanfors att det skulle bli en tuff match. Men den starten som laget fick kunde de inte föreställa sig.

– Vi var inte med alls i den första halvleken. Vi hittade inte passningar, vi var inte med i försvaret. Vi hade pratat om att försöka spela bollen, men det gick inte, säger Västanfors tränare Gunnar Mattson.

Redan efter fem minuter fick hemmalagets målvakt Fanny Dovås hämta bollen ur nätmaskorna efter att en hög frispark hade letat sig in i krysset.

Tio minuter senare var det dags igen när bortalaget gjorde 2–0 på nick efter en hörna.

Och inte nog med det. Efter knappa halvtimmen spelad missförstod en Västanforsback och målvakten varandra vid en studsande boll. Det slutade med att ingen av dem sparkade bort bollen, och i stället kunde en Västeråsforward lätt bredsida in 3–0 som blev halvtidsresultatet.

Vad sa ni att ni behövde göra till den andra halvleken?– Allt behövdes, säger en märkbart besviken Gunnar Mattson och fortsätter:

– Vi ville ligga närmare dem och försökte lyfta fram lite.

Ja, redan i den första halvleken ändrade tränarna Gunnar Mattson och Pelle Olander spelsystem när de gick upp med två forwards i stället för en.

Och i den andra halvleken blev Lotta Nurmilehto utflyttad på vänsterkanten och Lovisa Hedin och Paulina Zachrisson agerade forwards. Plötsligt fick Västanfors mer fart i sina anfall och kunde slå några passningar till varandra för att försöka hitta något slags spel. Men då kom kallduschen.

En kvart in i den andra halvleken fick Västerås friläge och satte 4–0.

– Vi kan mycket bättre. Det var inte de som var bra, det var vi som var dåliga. Vi satte inte våra passningar och hjälpte inte varandra, säger Västanfors lagkapten Sandra Eklund.

När Lovisa Hedin i alla fall på en retur kunde nicka in reduceringsmålet jublades det inte speciellt mycket i Västanforslägret. Den enda som klappade om Hedin var just kapten Eklund.

– Man måste visa lite glädje. Men det är surt att vi bara gör ett mål, det räcker absolut inte, säger hon.

Mer läsning

Annons