Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Het Hjulström vägrar vara skadad

Han saknades i bortamatchen mot Köping på annandagen. Men nu är Andreas Hjulströms rygg bättre och han är otroligt taggad på den kommande drabbningen mot KIS på hemmais.
– Jag kör för fullt, säger han.

Annons
Andreas Hjulström är tillbaka i spel efter ryggskadan.

”Bandyns Mecka”. Så kallar Västanfors Andreas Hjulström annandagsbandyn. Man förstår att den stenhårde försvararen grämde sig när han fick stå på sidan och bevittna årets svängigaste match när VIF spelade oavgjort mot Köping.

– Det var riktigt tungt. Fy fan. När jag såg matchbilden, att vi gick ifrån till 7–5... Jag tänkte att vi hade det då. ”Knyt ihop säcken”, tänkte jag, säger Hjulström.

Men säcken knöts aldrig och Köping gick som bekant upp till slutresultatet 7–7. Hjulström själv fick aldrig chansen att påverka matchbilden. En ryggskada stoppade honom från spel på bandyns mest anrika speldag.

– Det var på träning som det högg till. Jag vet inte vad som hände riktigt. Men det var någon nerv som nöp till i ryggen. Jag låg hela julen och hade svårt att göra något över huvud taget.

Skadan kom bara tre dagar före matchen mot Köping. Hjulström behandlade sin rygg med både salva och tabletter, men smärtan gav inte efter.

– Jag trodde att jag skulle hinna vara med på annandagen. Jag proppade i mig Voltaren och Alvedon, men det gick inte.

Julledigheten har dock gjort Västanfors viktige försvarare gott. Horisontalläge och fortsatt behandling har gjort att smärtan har släppt. Och tur det. Hjulström hade inte en tanke på att missa både måstematcherna mot Köping.

– Jag har varit nere och åkt lite på sidan av för att vara med i gänget. Det känns i vissa lägen när jag rör mig, men det får jag ta. Jag smörjer ryggen morgon och kväll, men jag käkar inget mer smärtstillande, säger Hjulström och tillägger:

– Jag kör för fullt i kväll (läs torsdag). Jag tänker inte vara borta något mer nu. Köping är alltid speciellt att möta.

Ett mer osäkert kort mot Köping nästa helg är VIF:s assistkung Mattias Wiberg som fick dubbla frakturer på sitt pekfinger i matchen mot Eskilstuna. Det var i slutskedet av matchen som Wiberg fick en tackling och flög över sargen. I fallet hamnade fingret i kläm under klubban. Men trots de små frakturerna är Wiberg hoppfull.

– Jag ska titta på ett specialskydd under fredagen. Mina förhoppningar är att köra i gång om en vecka. I alla fall på isen, så får vi se hur klubban känns, säger Wiberg.

Lyckligtvis slipper också Wiberg gips. Det gör att han med stor sannolikhet inte är borta resten av säsongen, vilket ett gips förmodligen skulle innebära.

– Jag hoppas kunna vara spelklar mot Köping. Sedan är det upp till dem (tränarna) om jag ska spela eller inte. Det är en av de matcher jag har sett fram emot mest sedan jag började träna i maj.

Annons