Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historiskt mål av Granström

Han fick chansen – och tog den. Junioren Jesper Granström gjorde inte bara sitt allra första mål i a-laget, han slog till med en dubbel på en dryg minut.
– Äntligen fick jag till det, säger han efter 5–5-matchen.

Annons
Jesper Granström gjorde sitt allra första mål i a-laget.

Jesper Granström har tillbringat stora delar av säsongen med Västerås SK:s juniorer. Men när Västanfors mötte Borgia-Norrköping BK på bortais fick Granström rejält med speltid.

Han tackade för förtroendet genom att göra två mål. Det första målet var även hans allra första i a-laget.

– Äntligen fick jag till det. Jag kom in från sargen och fick en passning av Petter (Andersson). Så klev jag in och sköt från 25 meter. Det blev ett högerskott som skruvade sig in nere vid stolpen, säger Granström.

Men han var inte nöjd där. Bara minuten senare satte han 2–2-målet på hörna.

– Jag sköt den precis i mitten av målet, men det blev mål direkt så det var skönt. Jag reagerade först när ”Hjulle” (Andreas Hjulström) skrek.

– Det är jättekul att han (Granström) tar vara på det. Han lyssnar och tar åt sig. Det är jäkligt roligt att han får kröna det med två mål. Han har ett ruskigt vasst skott, säger tränare Olle Wiberg.

VIF låg under med 5–2 i den andra halvleken, men kämpade sig tillbaka upp till slutresultatet 5–5. På stopptid räddade även Andreas Sundberg en straff.

– Det är klart vi är besvikna. Men det här speglar lite den här säsongen. Vi ska inte ha en poäng mot Borgia, vi ska ha två, säger Granström.

Han får medhåll av Olle Wiberg:

– Vi vill definitivt inte förlora en sådan här match, säger han.

Vad sa du till spelarna när det stod 5-2?– Vi hade bestämt oss för att göra vissa grejer. Vi fick börja lyfta lite längre och trycka på dem litegrann för att jaha ikpapp. Vi lyckades ju till slut efter många om och men. Men mycket hänger på inställningen och hur vi genomför matchen. Vi är inte riktigt där. Det finns perioder där vi gör det bra, men sedan byts det mot perioder som är riktigt dåliga. Vi är inte hundra, då blir det tufft.

I och med poängtappet är chansen på att knipa tredjeplatsen i serien borta. Samtidigt som VIF spelade vann nämligen Katrineholm sin match. Det ger ett försprång på tre poäng inför den sista omgången.

– Det var också synd. Målet var att ta resten av poängen och ta tredjeplatsen. Men det är som det är. Vi får skylla på oss själva. Det är ingen annan än vi som har tappat poängen, säger Granström.

Annons