Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjulström om "Fläktens" genrep

"Nu är det viktigt att vi slipar på alla detaljer".

Annons
Andreas Hjulström snackar med Petter Andersson.

Bara en träningsmatch återstår för Västanfors IF. På söndagseftermiddagen väntar allsvenska kollegan Nitro/Nora BS i Behrn arena i Örebro. Avslag klockan 15.30.

– Nu är det viktigt att vi slipar på alla detaljer, säger backen Andreas Hjulström.

Den långa försäsongen är snart slut för Västanfors. Söndag den 8 november börjar jakten på viktiga seriepoäng med bortamatch mot HaparandaTornio.

Men först ska genrepet mot Nitro/Nora klaras av. En match som det fanns förhoppningar om att kunna spela på Västanfors IP, men när nu spelbar is saknas blir det genrep på Behrn arena i stället med matchstart på söndagseftermiddagen.

Försvararen Andreas Hjulström har funnits med i Västanfors A-lag sedan säsongen 2004-2005. Så 27-åringen har hunnit skaffat sig en hel del rutin.

– För min egen del tycker jag att försäsongen gått bra, jag drog i gång och tränade på egen hand direkt efter förra säsongen, säger Andreas Hjulström.

– Spelmässigt har vi kanske inte varit så bra nu under hösten. Men matchen mot Borlänge i helgen (VIF-vinst med 3–2) var ett lyft. Då var det som att vi fick de flesta av pusselbitarna i vårt spel att falla på plats.

I vinter blir förstås försvarsspelet viktigt. Speciellt nu när Västanfors inte kan slå ur underläge, så som var fallet förra säsongen.

– ”Zinken” (tränaren Alexander Zinkevitch) strävar efter att vi i försvaret ska jobba på samma sätt hela tiden. Så att det inte ska göra något om får skifta lite spelare mellan matcherna, säger Hjulström.

– Och vi har testat lite olika uppställningar under försäsongen som funkat bra.

Söndagens motståndare Nitro/Nora tog steg upp i allsvenskans södra grupp inför den här säsongen.

– Nitro/Nora har ett bra lag. Det viktiga nu att vi slipar på de sista detaljerna. Och att vi gör det vi snackat om inför matchen. Ska vi jobba med försvarsspelet, ja då ska vi göra det under matchen också, säger Hjulström.

Som nykomling, med en gratisplats i allsvenskan, förra vintern överraskade Västanfors stort. Många hade tippat laget som en rejäl slagpåse. Så blev det inte.

Men den här säsongen försvinner den fördelen.

– Klart att de andra lagen har mer respekt för oss nu. Men samtidigt har vi också satt oss i respekt, säger Hjulström.

Så här tänker Västanfors ställa upp, målvakt: Adam Johansson.

Libero: Fredrik Andersson.

Backar: Stefan Jakobsson och Andreas Hjulström.

Ytterhalvor: Anton Mikkonen och Gustav Gising.

Mittfält: Petter Andersson, Robin Rebermark, Oliver Sundström och Johan Andersson.

Forward: Fredrik Rydberg.

Avbytare: Björn Hellblom, Erik Jakobsson, Erik Andersson, Victor Fredriksson och Andreas Sundberg (målvakt).

Annons