Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbergs mål räddade Västanfors

”Jag vill nog påstå att vi i dag gör vår sämsta match. Trots detta så kan vi vinna och det känns skönt”.

Annons
Sandra Högberg slog in Västanfors segermål.

Sandra Högberg blev segerskytt när Västanfors tog sin fjärde raka seger i division 3. Hemma på Fagerliden besegrades Örebrolaget Scandinavian FC 3–2.

Det blev en lite underlig inledning av matchen där det efter femton minuter hade blivit hela fyra mål. Lite oväntat var det gästerna som tog ledningen efter knappa fem minuter.

Detta efter att hemmamålvakten förväxlat linjerna för sjumanna- och elvamannaspel. Hanna Eldstål tog upp bollen utanför straffområdet och det blev frispark för Örebro. En frispark som lite billigt hittade in i nät.

Hemmatjejerna kom dock snabbt igen och kvitteringen kom på en boll som Lotta Nurmilehto lyfte över gästernas målvakt.

Målfyrverkeriet var inte slut med detta. Hemmalaget kunde ta ledningen när lagets specielle målskytt Lotta Nurmilehto satte huvudet till på en fint slagen hörna. Då visade matchuret på tio minuter. När det stod fjorton minuter på klockan kom gästernas kvittering. En bjudning från hemmaförsvaret som inte riktigt var på plats.

Med dryga halvtimman spelad kom segermålet genom Sandra Högberg. Först ett bra skott som målvakten lämnade retur på. Sandra var dock på alerten och satte returen i nät. 3–2 var siffrorna i paus efter en halvlek där spelat var relativt jämnt.

Segerskytten Sandra Högberg sa efter matchen:

– Jag vill nog påstå att vi i dag gör vår sämsta match. Trots detta så kan vi vinna och det känns skönt. I dag slår vi bort allt för mycket bolla och bjuder på för mycket. Men tre poäng är jättebra.

Den andra halvleken blev mållös. Trots detta så skapade hemmalaget en del lägen för att utöka målskörden. Man hade bra kontroll på matchen i den andra halvleken och tillät inte gästerna att skapa några riktiga farligheter. En bidragande orsak till detta var slitvargen Helena Löwdahl starka spel.

Jouni Hyttinen i ledarstaben sa efter matchen:

– Att leda med bara ett mål känns aldrig säkert. Det behövs bara ett skott så kan man tappa ledningen. Men tjejerna hade bestämt sig att det skulle bli tre poäng i dag. Vi möter dock ett lag som uppträder stabilt. Vi spelar inte riktigt bra i kväll men vi spelar så det räcker till tre pinnar i kväll och det är det viktigaste.

Läs mer: Nästjumbon väntar på Västanfors

Läs mer: Västanfors avbytare fick huvudroll

Läs mer: Matchfakta och aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons