Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon är populär hos autografjägarna

"Vilket jobb klubbarna gör för att få till tävlingen".

Annons

Tävlingsfritt i världscupen. Då passade slalomstjärnan Frida Hansdotter på testa hemmapisten i Klackbergsbacken. Backen där hennes karriär startade och där hon tränat massor av timmar genom åren. Och gjorde så sent som i fredags. Då som så ofta förr med pappa Hasse Johansson som tränare.

Så var det förstås också dags för vinterns upplaga av Frida Hansdotter cup, en ungdomstävling arrangerad i samarbete mellan Norbergs SLK och Högby alpina, som lockade drygt 100-talet åkare från klubbar i bland annat Västmanland, Dalarna, Gästrikland, Närke och Östergötland till start.

– Fantastiskt kul, och vilket jobb klubbarna gör för att få till tävlingen. Och det är hedrande att få namnge en tävling, säger Frida Hansdotter.

Ledaren av slalomcupen hade en del att stå i. Hansdotter var föråkare, hon fanns med och besiktade banorna och inte minst – hon skrev autografer. Det blev namnteckningar på hjälmar, beskydd, skidor och faktiskt också en godispåse. Och det knäpptes förstås massor av bilder på världens just nu bästa slalomåkare.

– Det här är bara roligt, och det är därför jag är här, säger Hansdotter i en paus i skrivandet.

Säkert mest nöjda miner efter dagen hos de unga åkarna. Förutsättningarna var bra med en backe i toppskick trots mildvädret.

– Allt har fungerat som det ska, säger Robert Lindstedt, ordförande Norbergs slalomklubb.

Läs mer: Alla resultat från Frida Hansdotter cup

Läs mer: Aktuell ställning i slalomcupen

Läs mer: Programmet för världscupen

Läs mer: Allt om Klackbergsbacken

Mer läsning

Annons