Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon missade första matchen i playoff

”Jag hoppas verkligen att jag kan vara med och spela."

Annons
Josefin Sternebäck, nummer 16, hoppas var tillbaka i spel på söndag.

Josefin Sternebäck missade första matchen i playoff-spelet för Per-Ols IBF.

Men i söndagens returmatch mot Karlstad IBF ungdom vill hon vara med på planen.

– Jag hoppas verkligen att jag kan vara med och spela då, säger Josefin Sternebäck.

Säsongen liver vidare för Per-Ols IBF, och på söndag kan laget förlänga den med två matcher till i playoff mot allsvenskan. I hemmamatchen i lördags mot Karlstad bjöd Per-Ols på en riktigt knall. Och vann med 5–2 mot de favorittippade värmländskorna.

Per-Ols tog snabbt ledningen i Fagerstahallen. Karlstad fick hela tiden jaga, var nära att hämta in hela underläget. Men Per-Ols redde ut stormen.

– Jag har en inflammation i ett knä, så jag fick stå vid sidan och titta på. Och det var tråkigt att inte få spela, men det var riktigt roligt att se hur vårt styrspel fungerade. För det funkade riktigt bra, säger Josefin Sternebäck.

– Karlstad hade väl bollen mycket, men de fick mest spela runt och skapade inte så väldigt många chanser.

Playoff spelas i bäst av två matcher. Mål på bortaplan räknas inte dubbelt. Så enkelt uttryckt leder Per-Ols med 5–2 när halva matchen är spelad.

– Jag tror att Karlstad blev rejält överraskat i lördags. Men de kommer säkert att vara väldigt taggade på söndag, säger Sternebäck.

– Så det gäller för oss att ha en bra plan för att möta dem. Och det tror jag att vi kommer att ha. Vi ska gå igenom det på träningarna i veckan.

Inför säsongen satte Per-Ols upp målet att ta en plats i nya division 1. Det fixade laget genom att nå förkvalserien. Nu står en plats i nya allsvenskan på spel. Det är näst högsta serien, direkt under superligan.

– Det här är roliga bonusmatcher för oss. Kul att möta lag som vi inte mött tidigare, och bra inför nästa säsong. För nästa säsong kommer att bli riktigt tuff. Då finns det inga enkla matcher, säger Sternebäck.

– På söndag gäller det att vi gör det vi är bra på. Och att vi når den nivå som vi kan. Då ska vi kunna vinna det här.

Och du finns med på planen?

– Jag har varit hos en sjukgymnast, och ska åka med till Karlstad. Så jag hoppas verkligen att jag kan vara med och spela, säger Sternebäck.

Om Per-Ols besegrar Karlstad väntar ett nytt möte i bäst två matcher. Och då mot vinnaren i mötet Nykvarns IF mot FBC Lerum. Den första matchen, som spelades i Lerum, vann Nykvarn med 5–3.

Returmatchen i Karlstad spelas på söndag i Colorama arena med start klockan 18.30.

Läs mer: Spelprogram för playoff till allsvenskan

Läs mer: Drömstart för Per-Ols i allsvenska kvalet

Mer läsning

Annons