Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas förlänga sin förlustfria svit

”Det är alltid perfekta förhållanden”.

Annons
Västanfors jagar poäng på bortaplan.

Västanfors IF har tre raka matcher utan förlust. Men på söndag väntar tabellfyran UNIK i Relitahallen. En riktigt tuff uppgift. När lagen möttes på IP vann Uppsalagänget med hela 7–2.

– Men vi är i ett bättre läge nu. Då hade vi inte kunnat träna på is på åtta dagar på grund av mildvädret, säger Västanfors assisterande tränare Olle Wiberg.

– Vi vet att det här blir en tuff match. UNIK är och nosar på en plats i elitseriekvalet. Så det gäller att vi är ödmjuka inför uppgiften.

I senaste omgången spelade Västanfors 2–2 mot Falu BS, som också är ett av topplagen. Nyckeln till den poängen var framför allt att defensiven fungerade nästa helt perfekt. Och för poäng mot UNIK gäller det samma.

– Det krävs ett rejält försvarsarbetet över hela planen. Alla killarna vet sin roll, de vet vad som krävs, säger Wiberg.

– Att möta UNIK borta betyder att det alltid är bra förhållanden. Du vet att det är minus två grader och att isen är perfekt. Så du kan alltid spela det spel som du vill göra.

Västanfors har hela truppen tillgänglig bortsett från Viktor Fredriksson som varit sjuk. Dessutom är Andreas Hjulström tillbaka efter sin avstängning.

Aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons