Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på revansch för bättre kvalschema

”De är tunga att möta och spelar gärna fysiskt”.

Annons

Platsen i division 1 är säkrad. Liksom en plats i det allsvenska förkvalet. Så nu gäller det för Per-Ols IBF att skaffa sig så bra utgångsläge som möjligt till förkvalet. Och då skulle en seger i kvällens hemmatch mot Kumla IBK sitta fint.

I den förra omgången fixade damerna i Per-Ols IBF uppflyttningen från division 2 till division 1. Plus att laget också blev klart för förkvalet till kvalet till den nya allsvenskan som införs från nästa säsong.

Läs mer: Per-Ols klart för division 1

Till förkvalet går lagen som slutar tvåa, trea och fyra i division 2, Örebro/Västmanland. Lagen möts i en enkelserie. Som det gäller att vinna för att få chans att spela kval till allsvenskan.

Serieettan i tvåan är direktkvalificerad till kvalet.

Ju bättre placering i grundserien, desto fler hemmamatcher i förkvalserien. Bäst placerade lag, i dagsläget Rönnby Västerås Utv IBK, spelar båda förkvalmatcherna hemma, näst bästa lag har en hemma- och en bortamatch. Det tredje laget får spela båda förkvalmatcherna på bortaplan.

Inför fredagen står kampen om plats tre och fyra mellan Per-Ols och Kumla.

– Så vi kommer riktigt taggade till kvällens match, säger Pasi Leinonen, tränare för Per-Ols.

– Vi förlorade bortamatchen mot Kumla med uddamålet. De är tunga att möta, spelar gärna fysiskt och har snabba spelvändningar.

Hur Per-Ols formerar laget bestäms under fredagen.

Läs mer: Spelschema för förkvalet

Läs mer: Aktuell tabell för division 2

Annons