Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyttinen avgjorde för Sverige i EM-kvalet mot Montenegro

Västanforstalangen Ida Hyttinens första landslagsmål kunde inte komma lägligare.

Annons

Hon satte det matchavgörande 2–1-målet i söndagens EM-kvalmatch mot Montenegro. – Väldigt kul och skönt samtidigt, säger Hyttinen.

Sveriges F16-landslag är i Grekland för att spela tre EM-kvalmatcher. Det har inletts med två vinster – först i torsdags, 3–0 mot Malta, och så 2–1 mot Montenegro på lördagen. Det innebär att Sverige är klart för det så kallade Elite Round-kvalet våren 2017.

Men matchen mot Montenegro var länge oviss. Sverige hamnade i underläge i den 33:e minuten efter en frispark från cirka 30 meter. En av få Montenegrochanser.

– Så klart blir det lite frustrerande. Men det gäller att det inte tar över. Man måste fortsätta kämpa – och till slut kom ju målen, säger Hyttinen.

Sverige skapade många målchanser och i inledningen av den andra halvleken satte Cornelia Capocs 1–1.

I matchminut 76 var det så dags för Hyttinen att kliva fram. Hon sköt 2–1 distinkt efter en misslyckad undanrensning från en Montenegrospelare.

– Vi hade fyllt på med ganska mycket folk i boxen. Bollen rann igenom och jag kunde bara skjuta in den. Det var väldigt kul och skönt samtidigt, säger Ida Hyttinen.

Eftersom Grekland vann lördagsmatchen mot Malta är Sverige tillsammans med Grekland klart för det sista steget till EM 2017 – det så kallade Elite Round kommande vår.

Ida Hyttinen om lagets chanser att nå EM:

– Jag har inte tänkt så långt. Men om vi gör det vi kan och ska så har vi absolut en chans.

På tisdag möts Sverige och Grekland i en match som avgör vilket lag som blir gruppsegrare i den första kvalomgången.

Läs mer: Västanfors Ida Hyttinen elitsatsar

Läs mer: VIF-talangen klar för landslaget

Annons