Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyttinen och försvaret får beröm av förbundskaptenen

Matchen var relativt betydelselös – men för Västanfors jättetalang Ida Hyttinen blev tisdagens match mot Grekland ännu ett fint besked, när hon fick spela hela matchen

Annons
Ida Hyttinen.

När Sveriges F16-landslag tog sig an Grekland under tisdagen var det en match mellan två lag som redan var klara för nästa runda i kvalet till F17-EM. Båda lagen hade tidigare slagit Malta och Montenegro, vilket innebar att matchen handlade om en betydelselös gruppseger.

Men Västanforsbacken Ida Hyttinen lär ändå ha varit nöjd med beskedet hon fick från förbundskapten Ulf Kristiansson. Precis som i de två tidigare matcherna i kvalet startade hon på ytterbacken, och spelade samtliga 80 minuter i 1-1-matchen.

Det var Sverige som tog ledningen i den första halvleken. I den andra halvleken missade Grekland först en straff, kvitteringen kom.

– Vår första halvlek är den bästa vi presterat med det här laget, både defensivt som offensivt. Vi skapar chanser och skulle till och med kunnat ha 2-0 med oss till den andra halvleken, säger Ulf Kristiansson till förbundets hemsida.

Förbundskaptenen gav efter matchen beröm till Ida Hyttinen och det svenska försvaret, som var stabila bakåt under hela kvalet.

– Jag är nöjd med hela samlingen, laget visar upp många bra sidor och sköter sig bra både på och utanför planen under veckan. Vi tar med oss att vi släpper till så få chanser, en stor styrka för laget. Men samtidigt får vi jobba vidare på att utnyttja våra chanser och göra fler mål, det får vi fixa till tills nästa gång, säger Kristiansson och fortsätter: 

– Dock har vi lite problem med att göra mål på våra chanser. Det har gällt i de två tidigare matcherna också men då har vi vunnit, idag skapar vi lägen för att vinna men får inte in bollen. Det får vi jobba med inför fortsättningen.

Annons