Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottens Hus byggs på Rocklunda: "Ett viktigt steg för att göra idrotten starkare"

Idrottens Hus byggs på Rocklunda och samlar flertalet föreningar under ett och samma tak.
– Idrottsförbundets val av nya lokaler skapar mervärde för ett av Sveriges främsta idrottsområden, säger Hans Stergel, orförande för nämnden för idrott och friluftsliv.

Annons

På fredag tas det första spadtaget i bygget av nya Idrottens Hus på Rocklunda, direkt söder om Mimerhallen.

Hyresgäster blir Västmanlands Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna, Kansli för det statliga aktivitetsstödet, Västmanlands Fotbollsförbund, Mellansvenska Simförbundet, Västmanlands Ishockeyförbund samt Västerås SK.

– Det är med stor glädje vi hälsar Västmanlands Idrottsförbund med flera hyresgäster välkomna till Rocklunda. Idrottsförbundets val av nya lokaler skapar mervärde för ett av Sveriges främsta idrottsområden. Tillfället är också väl valt då Västerås stad är i färd med att presentera projektet Vision Rocklunda som pekar ut färdriktningen mot framtiden och en ny storhets tid för Västeråsidrotten, säger Hans Stergel, ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv, i ett pressmeddelande.

Hans Stergel (C), ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv, är mycket nöjd över att bygget kan inledas på Rocklundaområdet.

I och med flytten till nya lokaler hoppas man kunna skapa en naturlig mötesplats för idrotten.

– Det ska vara lätt för besökare att kunna komma in till oss spontant. Rocklundas läge nära E18 med bra bussförbindelser, cykelbanor och många parkeringar gör oss ännu mer tillgängliga. Här känns idrottens puls med fullt av aktiviteter och evenemang och här finns också idrottens viktiga vardag och till allt detta finns vi som stöd och hjälp. Vår flytt är ett viktigt steg i att göra idrotten och Västmanland ännu starkare, säger Maria Engelfeldt, distriktsidrottschef, Västmanlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna.

Annons