Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ikonen som FAIK måste stoppa

”Vi måste spela väldigt defensivt mot deras formation”.

Annons
Jens Bergenström kommer till Fagerliden på onsdag.

En poäng i serieavslutningen hade räckt för Fagersta AIK. Nu väntar i stället ett ovisst playoff mot Ludvika HF. Ett Ludvika som förstärkt med 700 matcher av elitserierutin.

Säsongen för Fagersta AIK kunde tagit slut i fredags. En enda poäng med hem från bortamatchen mot Skedvi/Säter hade säkrat division 2-kontraktet.

Men FAIK räckte inte till. I stället väntar nu först playoff, och om det slutar illa, också en kvalserie innan säsongen är slut.

I playoff, som startar redan på onsdag, väntar Ludvika HF. FAIK har två av tre matcher på hemmaplan.

Ludvika, som slutade sist i serien den här säsongen precis som förra, gjorde tidigt klart med tre högklassiga förstärkningar inför playoff.

In i laget kommer drygt 700 matchers SHL-rutin i form av Gabriel Pears (tidigare Karlsson) och Jens Bergenström, Leksandsikonen som slutade efter förra säsongen. Dessutom finns Henrik Bergenström, lillebror till Jens med över 400 matcher i division 1 på meritlistan, med som en tredje länk.

Läs mer: Fakta om Jens Bergenström

Läs mer: Fakta om Henrik Bergenström

Läs mer: Fakta om Gabriel Pears

Att FAIK vunnit fyra matcher mot Ludvika den här säsongen lär inte betyda det minsta nu. För dalalaget kommer att växa rejält med den rutinerade trion.

– Jag är kanske inte så rädd just för de tre, utan mer rädd för att de andra killarna i Ludvika ska lyfta sig, säger FAIK-tränaren Johan Rauch.

– Vi måste spela väldigt defensivt mot deras formation. Kan vi se till att den inte gör mer än två, tre mål ska vi kunna vinna mot de andra formationerna.

FAIK letar givetvis också förstärkningar. Och det kan bli klart med någon spelare under måndagen nu när alla division 1-serier är färdigspelade.

– Men det handlar förstås om hur mycket pengar man är beredd att lägga, säger Rauch.

Läs mer: Så spelas playoff

Mer läsning

Annons