Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför SHL-premiären: ”Förväntar mig fest i Leksand”

Djurgårdens nye tränare Robert Ohlsson har stor respekt för Perra Johnsson och Leksands IF. Nu varnar Frölundas guldtränare för Leksand inför premiären i Tegera Arena i kväll.

Annons

Bara fyra dagar efter att ha fört Frölunda till SM-guld presenterades Robert Ohlsson som Djurgårdens nye tränare efter Hans Särkijärvi.

Man kan säga att Robert har hittat hem.

Nu ser han fram emot premiären mot nykomlingen Leksand i Tegera Arena.

– Det blir en härlig match med grym inramning. Nykomlingar är ju också av tradition alltid bäst i början. Jag förväntar mig en fest där uppe i Leksand, säger Robert Ohlsson.

Ladda hem Mittmedias Hockeyapp: Klicka här för att ladda hem appen från Appstore och Google Play.

Vad tycker du om årets Leksand?

– Det är inte så mycket åsikter jag har. Det är ett lag precis som alla andra lag i SHL, sedan kan folk tycka och tippa vad de vill. Låt oss först spela så får vi se var säsongen tar vägen. Det är ingen idé att analysera innan det har börjat.

Han fortsätter:

– Men det finns en underdogmöjlighet där och de kan slå alla på käften och visa att man är bättre än vad folk tror. Det är tuffare att vara favorittippat än att vara underdog, och det brukar passa svenskar.

Efter åtta träningsmatcher hade Leksand fortfarande inte spelat ihop något premiärlag och luftat många juniorer.

– Klart det stör. Men andra spelare får chansen att tävla om en plats. Jag tror att Perra fokuserar mer på det sistnämnda, att se vad som finns i de egna leden.

Vad betyder Perra för Leksand?– Mycket. Hans lugn och trygga ledarstil förra säsongen, i den fas Leksand befann sig i var fantastisk för föreningen.

Djurgården har bara mött ett SHL-lag under försäsongen och har i övrigt spelat CHL. Robert Ohlsson vet själv inte var laget står någonstans.

– Svårt att säga. Men vi vet att vi ska bli ett riktigt bra lag. Vi drömmer om ett SM-guld, men det gör väl alla. Vi har tankar och ambitioner om att prestera lite bättre för varje år som går, avslutar Robert Ohlsson.

Läs mer: Spelprogram för SHL finns här

Annons