Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsare utsedd till världens bästa spelare: "Kan inte bli större"

Efter en magisk säsong har Västeråssonen Alexander Galante Carlström blivit utsedd till världens bästa innebandyspelare.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Galente Carlström till Innebandymagazinet.

Annons

Anna Wijk, KAIS Mora IF och Alexander Galante Carlström, IBF Falun är utsedda till världens bästa innebandyspelare 2016.

VM-silver, nytt målrekord i SSL och överlägsen poängkung.

Som om det inte vore nog kan Alexander Galante Carlström nu dessutom titulera sig som världens bästa innebandyspelare 2016. Det för att han bland annat ”har tillhört världstoppen under flera år, blivit bättre och bättre för varje säsong och visat upp en lägstanivå som varit makalöst hög”.

– Det kan inte bli större. Jag har alltid haft som mål att vinna det så det är en dröm som går i uppfyllelse, ren glädje, säger 27-åringen till Innebandymagazinet.

Falun-forwarden har i år gjort fler mål, totalt 68 stycken, än vad poängligans tvåa har gjort poäng (67 stycken).

På damsidan var det Anna Wijk, till vardags lagkapten i KAIS Mora, som fick motta priset för tredje året i rad. Därmed tangerar hon Emelie Lindströms rekord.

– Det känns så klart otroligt stort och ärofyllt. Jag säger samma sak varje år, men det är så jag känner, säger Mora-kaptenen.

25-åringen har gjort poäng i 121 raka seriematcher och leder årets poängliga med 15 poängs marginal ned till tvåan.

Anna Wijk "fortsätter att vara den klarast lysande stjärnan i såväl superligan som svenska landslaget. Den unika kombinationen av hög lägstanivå och enastående skicklighet har gjort henne till spelaren som alla ser upp till”, enligt Innebandymagazinets jury, som bland annat består av förbundskaptener och media från "innebandyns mest inflytelserika länder".

Mer läsning

Annons