Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intensivt för cyklisterna

Cykelsäsongen är inne i ett intensivt skede. I dag, måndag, inleds U6 cycle tour i Tidaholm med flera cyklister från Fagersta CA och Norbergs CK på startlinjen.

Annons

I fredags avgjordes kortbane-SM för damer i Borås. Fagersta CA, med sjukdomar spökandes i laget, kom endast till start med Alice Andersson. 27 cyklister gjorde upp om förstaplatsen i tävlingen och Alice Andersson rullade in på en 21:a-placering.

– Vi är helt klar nöjda med prestationen. Det kan gå lite hur som helst i sådana tävlingar, säger Sten Erik Zetterwall, Alice Anderssons tränare.

Nu i veckan, med start i dag, drar årets tuffaste tävling i gång, nämligen U6 Cycle Tour. Och för Fagersta CA blir det den första etappstarten för teamet.

– Tävlingen pågår mellan måndag och lördag med en etapp varje dag. Det är Sveriges största ungdomstävling för tjejer, säger Zetterwall.

Till tävlingen är det 74 anmälda cyklister. Och Fagersta CA kommer till start med Alice Andersson, Cecillia Hansen och Ellinor Frendin. Detta då förkylningarna fortfarande finns kvar i laget.

Under veckoslutet var Burseryd platsen för två tävlingar. På lördagen kördes Södra Hestra sparbanks GP. I damernas elitklass vann Jessica Bjelkmark, Uppsala, med Ida Erngren, Fagersta, som nionde tjej. Erngren var dryga minuten efter Bjelkmark. Klubbkompisen Alice Andersson slutade tolva.

Herrarnas seniorklass fick se Gunnar Bäckgren, Norberg, som vinnare. Efter drygt 26 kilometers körning tog Bäckgren hem spurten före Robert Bengtsson, CK Olympic. Jonas Eriksson och Andreas Persson, båda Norberg, slutade på nionde respektive 29:e plats. Erik Eriksson, Fagersta, kom på 24:e plats.

På söndagen var så Burseryd värd för den andra deltävlingen i Swe-cup, när den 83:e upplagan av Västboloppet kördes. I damernas elitklass lyckades här Ida Erngren, Fagersta, bäst och hon slutade på åttonde plats. Cecilia Hansen, FCA, var 17:e tjej.

För Norbergscyklisterna i herrarnas seniorklass blev resultaten: 8) Gunnar Bäckgren, 13) Jonas Eriksson och 35) Andreas Persson.

Jörgen Hjerpe

Jonas Mathsson

Mer läsning

Annons