Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irriterad Olander blev hjälte

En boll räddades på mållinjen. Nästa gick i stolpen. Och den tredje i burgaveln. Sofia Olander hade bara oflyt i avsluten. Sedan kom hennes förlösande 1–0-mål. Och plötsligt promenerade Västanfors hem segern med klara 3–0.

Annons
Sofia Olander blev målskytt när Västanfors vann.

Hela Västanfors IF satte jublet i halsen efter fem minuter borta mot Surahammars FK. Då stod Sofia Olander fri, en meter från mål, och skulle bara lägga in bollen. Men den räddades på mållinjen.

En kvart senare sköt hon i stolpen. Och några minuter senare gick hennes hårda skott i burgaveln.

Miss, på miss, på miss. Tålamodet började tryta för mittfältsmotorn och frustrationen var påtaglig.

– Jag brukar inte få så många målchanser på en match. Så jag tänkte att det var kört. Det var irriterande, speciellt mot ett sådant här lag som vi kände att vi skulle leda mot med några mål redan i halvtid. Det var riktigt irriterande, säger Sofia Olander.

Men skam den som ger sig. I den andra halvleken flyttades Olander in i mitten från sin vänsterkant och fick mer boll att jobba med. Och i den 77:e minuten kom så det efterlängtade målet som betydde 1–0. Vilma Hedfors kom runt på högerkanten och hittade in till Olander. Från en snäv vinkel satte hon bollen i målet. Och verkade mest pusta ut, i stället för att jubla.

– Det var jätteskönt. Och jag tror de (Surahammar) tappade lite när vi fick vårt mål. Det lossnade för oss och de gav nästan upp.

Exakt så kändes det. Västanfors fick ny energi av målet och i den 88:e minuten gled Elin Eriksson snyggt förbi sin back och placerade in 2–0.

Av bara farten satte sedan Lisa Karlsson 3–0 en minut senare. Ett distansskott seglade retsamt över målvakten och Karlsson skrattade gott åt sin bedrift.

Läs mer: Tränaren Pelle Olander hyllar en viktig duo i matchen. Frida Mattson berättar om tryckaren som gjorde att hennes nacke knakade. Och FP listar höjdpunkterna från Västanfors sköna omstart. Läs allt i måndagens FP.

Mer läsning

Annons