Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har varit ute på värre skit"

De var bara ett varv efter vinnaren i klassen. Bastmora MK:s Simon Fredriksson och Robin Nordlund stod för starka insatser när Gotland Grand National avgjordes.

Annons

Endurotävlingen Gotland Grand National firade 30 år i helgen och slog samtidigt deltagarrekord med 2 652 startande förare.

Från Bastmora MK deltog Simon Fredriksson och Robin Nordlund.

– Det var kämpigt, en riktig utmaning. Men jag kommer åka flera gånger, säger Simon Fredriksson som åkte för första gången.

Fredriksson kom in på en 119:e plats i sin klass Motion 16-29 och slutade totalt på 883:e plats.

– Jag kör egentligen motocross, det var Robin som tvingade med mig på det här. Men det var bara kul.

Är du nöjd med körningen?– Ja, med tanke på hur många som deltog är jag nöjd. Vi startade väldigt långt bak. Jag kom ikapp många, men det var svårt att köra om och få ett riktigt flyt i körningen. Man fick lugna sig lite fram till att man fick ett läge att köra om.

Hur var banan?– Jag hade förväntat mig att det skulle vara mycket värre, det är det alla pratar om. Men jag har varit ute på värre skit i skogarna.

Fredriksson åkte sammanlagt fem varv på tiden 3.31.13.

– Den snabbaste i vår klass åkte sex varv, så det får jag vara nöjd med.

Robin Nordlund åkte för andra gången i GGN och var även han nöjd.

– Det får jag lov att vara, det fanns inget annat jag kunde göra, säger han.

Nordlund körde också fem varv och kom i mål på tiden 3.38.32. Det innebar 1 096:e plats och 162:e plats i sin klass (samma som Fredriksson).

– Det var mer folk i spåren, men det var inte svårkört för det. Men det är väldigt halt, stenarna på Gotland är hala, säger Nordlund.

I stort, är ni nöjda?– Ja. Vi är hela och cyklarna höll relativt bra. Jag hade punktering när jag kom i mål, men det var inte mer än så.

Mer läsning

Annons