Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag kunde inte ens gå på toa"

Precis när säsongen skulle sätta i gång kom bakslaget. Västanfors Erik Jakobssons ryggskada stoppar honom nu från spel i minst två veckor.
– Det var jobbigt att stå på läktaren, säger Jakobsson om premiärmatchen.

Annons
Erik Jakobsson tvingas vila två veckor från bandyn.

Västanfors back Erik Jakobsson hade laddat hårt för att vara redo till premiären i söndags hemma mot Nitro/Nora. Men redan förra torsdagen började han inse att premiären – som närmade sig tidsmässigt – blev allt mer avlägsen för honom.

– Det var på träningen när vi slog lyror. Jag hade inga problem med ryggen före träningen, men sedan kom det mer och mer, säger Erik Jakobsson.

Ryggsmärtan fortsatte under kvällen. Och dagen efter när Jakobsson vaknade förstod han att något var rejält fel.

– Jag kunde inte ens gå på toaletten, säger han.

Efter ett besök hos en sjukgymnast konstaterades det att Jakobsson hade fått en diskutbuktning mellan två kotor i ryggraden. En skada som nu tvingar honom till minst två veckors sjukskrivning från både jobbet och bandyn.

– Jag har fått några övningar som jag ska göra och som ska skjuta tillbaka den (disken). Två veckor ska det ta, men sjukgymnasten sa att det kanske skulle bli tidigare.

Jakobsson inser dock allvaret i att verkligen ta tillvaro sin vila och göra sina stärkande ryggövningar. Han vill inte få ett bakslag som gör att han blir borta en längre tid.

– Jag har fått tabletter också. Övningarna är som rygglyft. Ju mer jag gör desto bättre känns det. Men det är fortfarande stelt. Jag vill inte skynda på det innan det läker helt.

Smärtan i ryggen är alltså ordentligt kännbar. Men det sved även i Jakobssons hjärta när han tvingades bevittna både genrepet mot Falun och sedan premiären mot Nitro/Nora från läktaren.

– Det var jobbigt att stå på läktaren mot Nitro/Nora. Jag var grymt avundsjuk.

Västanfors tränare Lars Aronsson lider med sin försvarare. Framför allt med tanke på att skadan kom precis i början av säsongen.

– Det är olyckligt, det är alltid tråkigt att bli skadad i början. Det är lättare om man bli skadad mitt i en säsong då man har några matcher i sig, säger Aronsson.

Mer läsning

Annons