Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakten på revansch börjar nu

Degraderade Per-Ols har sin målsättning klar.

Annons
Målvakten Max Holmberg kör vidare i Per-Ols.

Det är ett revanschsuget Per-Ols som kommer till spel i herrtvåan den här säsongen. Förra året åkte man ur division 1 och nu är siktet högt inställt: – En kvalplats ska vi ha, säger tränaren Martin Bängs.

Förra säsongen trillade Per-Ols ur ettan efter en spännande sista omgång, där allting avgjordes. Nu är man tillbaka i division 2 och man siktar på en topplacering. Lag ett till fyra i tabellen gör upp om en kvalplats till division 1. Det är alltså snårigt och svårt att nå ettan igen, men det är dit Per-Ols siktar.

– Ja, en kvalplats ska vi ha, säger tränare Bängs.

Bängs var tänkt som sportchef i klubben, men när ingen tränare blev klar så blev han något av en nödlösning som tränare:

– Ja, vi hade kontakt med flera tränare, men ingen som kunde ta över laget just precis nu, menar Bängs.

– På ett sätt är det här en otacksam uppgift, samtidigt är det ganska enkelt också då laget är så pass rutinerat. Spelarna har varit med tidigare.

På spelarsidan har man tappat ”en drös” spelare, enligt Bängs, men den ende lokala spelare man tappat är Alexander Åkerlind, som gått till Knäppmora. På plussidan finns bland annat två återvändare: Emanuel Vantaa och Magnus Bäckman.

Bängs förfogar över en stark trupp och en topplacering är realistisk.

– Vi har i stort sett samma trupp som när vi gick upp senast, säger Bängs och lägger till:

– Plus/minus några spelare.

På målvaktssidan är det hård konkurrens mellan Patrik Engzell och Max Holmberg, som till tränarens glädje valt att fortsätta trots degraderingen. På söndag drar allvaret i gång och det blir till att bekänna färg direkt:

– Skälby borta är nog den i särklass tuffaste matchen, tror Bängs.

Knäppmora AIK, nykomling i division 2, spelar sin premiär den 1 oktober och möter då Rönnby SK på hemmaplan.

Läs mer: Spelprogram finns här

Mer läsning

Annons