Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jansson visade vägen med fyra mål

"Vi visste att vi orkade hålla ett högre tempo".

Annons
Samuel Jansson, till höger, gjorde fyra mål mot Wasahus-73.

Visst klarade Per-Ols pressen. Wasahus-73 var aldrig riktigt nära att göra match av kvalmöte nummer två.

– Det är märklig och häftig resa vi har gjort, säger Samuel Jansson, fyramålsskytt för Per-Ols i Mellringehallen.

– Visst var det lite nervöst inför matchen. Vi visste att Wasahus hade några spelare borta i det första mötet, och det här är lite speciella matcher att spela.

Wasahus-73 har många spelare som lirat högt upp i seriesystemet. Som behärskar tekniken, men kanske inte vill springa hur mycket som helst. I Mellringehallen visade hemmalaget prov på bra teknik vid några tillfällen. Men som helhet var Per-Ols det bättre laget.

– Det blir en lite konstig matchbild mot dem. Vi möter hellre lag som kommer med fart. För oss var det viktigt att försöka hålla farten uppe, säger Jansson.

Nu fick Per-Ols den match som laget ville. Lagkapten Daniel Snickars skickade in 0–1 redan efter 25 sekunder.

– Wasahus chans låg väl i att de gjort några mål i början av matchen. Men samtidigt vet vi, att vi är bättre tränade och orkar hålla ett högre tempo, säger Jansson.

Nu lyckades Per-Ols dra ifrån direkt. Hade ledningen med 4–2 efter första perioden. Efter två perioder var Per-Ols-ledningen 6–3 och kvalet i praktiken avgjort. Det gjorde inget att Wasahus-73 hämtade in några mål i slutskedet. Per-Ols spelar i division 1 nästa säsong efter 8–7-segern i Örebro.

– Vi har verkligen växt efter jul. Inte match har vi förlorat under 2015, säger Jansson.

– Tror att vi hade en fördel av förkvalet för vi fick tre tuffa matcher där. Bortamatchen mot Skälby är nog den bästa match vi har gjort.

Nu börjar klubbens arbete inför nästa säsong. Ännu är det inte klart i vilken division 1-grupp som Per-Ols placeras. Men mycket talar för att laget kommer att spelas i division 1, västra, Svealand och då ta den plats som Sala Silverstaden fick lämna.

– Jag har inte funderat så mycket på nästa säsong, säger Jansson.

– Det beror en del på vilken serie vi hamnar i, och hur truppen kommer att se ut. Men samtidigt är det här den roligaste säsong jag spelat.

Mer läsning

Annons