Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Januari-juni

Annons
23 januari: Fernando Cortes Rodriguez presenteras som nyförvärv hos Fagersta Södra. Den snabbe yttern skulle ta laget till toppen. Men det blev bara en mittenplacering för Södra den här säsongen och Rodriguez lämnade laget efter bara ett år.

25 januari: Fagersta AIK möter Orsa IK på Fagerliden och ett stort slagsmål utbryter i slutskedet av matchen.
1 februari: Rasmus Sandström väljer att avsluta säsongen med moderklubben FAIK. Tanken är att han ska bli den avgörande faktorn som tar laget till kvalserien. Men Sandström insjuknar och hinner bara spela en match.
9 februari: Susanne Nyström vinner Kristinaloppet överlägset.
10 februari: Daniel Tynell följer glider ohotad över mållinjen som vinnare av Engelbrektsloppet. Saga Lindström var kranskulla.
12-16 februari: Frida Hansdotter toppar säsongen med att vinna VM-brons i slalom och VM-silver i parallelslalom. Hon kommer även femma i storslalomen i österrikiska Schladming.
24 februari: Fagersta AIK faller oväntat i playoffmatchen mot Hofors och säsongen får ett plötsligt slut.
8 mars: FAIK:s tränare Alf Spolander meddelar sin avgång.
15 mars: Västanfors tränare Lars Aronsson bestämde sig tidigt för att fortsätta ett år till med laget. Redan i mars pratar han om allsvenskan. Sedan började sportchefen Björn Forsberg forma laget.
15 mars: Per-Ols F15-lag tar SM-guld igen. Tränarduon Pasi Leinonen och Dennis Skult berättar om hur laget har blivit så bra.
18 mars: Fagersta Södras Martin Metsomäki gör comeback i laget och berättar för FP vad som krävs om Södra ska bli ett topplag i år.
27 mars: Mattias Sundberg och Emil Johansson presenteras som Skinnskattebergs viktigaste spelare till säsongen. Duon levererade för sitt lag, men det blev bara en mittenplacering i tabellen.
12 april: Västanfors Lina Nilsson är född 1994, men är redan en av de mest erfarna i a-laget. För FP berättar hon om det nya ansvaret hon känner inför säsongen.
22 april: FAIK:s veteran Stefan Carlberg säger tack och adjö till hockeyn...till 90 procents säkerhet. Vad som hände sedan vet alla.
27 april: Fagersta Södra får en kanonstart i serien och krossar Munktorp i premiären med hela 5-1. Johan Adamsson gör hattrick.
15 maj: Fagersta Södras Calle Enarsson skriker ut sin smärta efter att ha brutit benet på samma ställe för tredje gången. Enarsson bars av planen och tröstades av lagkamrater. Men karriären var inte slut för det. Enarsson kom tillbaka på hösten.
5 juni: Del 1 av brödrakampen mellan Fagersta Södras Artur Poghosyan och lillebror Arman i Irsta IF. Arman gick segrande ur striden på Onsjövallen med 2-1.
10 juni: Sam Biranvand ser tillbaka på en oerhört framgångsrik säsong. Flera pokaler plockades hem. Men han var inte nöjd för det. Senare under året skulle han tävla i VM i shotokan...
12 juni: Per-Ols dåvarande ordförande Lars Hedin larmar. Om inte hallhyrorna sänks riskerar klubben att gå i konkurs.
19 juni: Efter Spolander kommer nu Mattias
28 juni: Det nya radarparet Mats Palmqvist och Rasmus Lindberg gör bra ifrån sig i 7-klubbars. Palmqvist menar att han kanske har dödslängtan och gasar när de andra förarna bromsar. Senare vinner han också hela tävlingen totalt.
Annons