Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnvirket stoppade Per-Ols

Stolpe ut. Ribba ut. Och stolpe ut igen. Frustrationen var påtaglig efter Per-Ols förlust borta mot Kumla IBK med 5–3.
– Det måste ha varit något slags världsrekord, säger tränaren Pasi Leinonen.

Annons

Kumla har gått igenom serien obesegrad så här långt. Inför matchen mot Per-Ols hade laget elva raka vinster. Men mot just Per-Ols var det nära att den första förlusten kom.

– De sa att det här var deras tuffaste match i år, säger Per-Ols tränare Per Eriksson efter matchen.

Nog var det så. Kumla hade ledningen med 2–0, men tappade till 2–2. De hade ledningen med 4–2, men tappade upp till 4–3. Och däremellan hade Per-Ols träffat stolpen och ribban flera gånger om.

– Vi hade nio skott i virket de två sista perioderna. Det måste vara något slags världsrekord. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Pasi Leinonen.

Det som stack ännu mer i ögonen var att ribbträffarna kom när Kumla ledde med 4–3. Med marginalerna på bortalagets sida hade matchen kunnat sluta annorlunda.

– Det här var absolut en av våra bästa matcher för säsongen. Verkligen en laginsats. Vi ger dem en match, helt klart, säger Per-Ols kapten Frida Mattson.

Med drygt fyra minuter kvar av matchen avgjorde dock Kumla med sitt 5–3-mål, vilket blev slutresultatet.

– Det var hjärta och smärta i 60 minuter. Vi gjorde lagmoraliskt en helt otrolig insats, säger Leinonen.

Läs mer: Per-Ols har de senaste åren legat i toppen av division 2, men alltid saknat det sista lilla för att ta steget upp. I fredagens tidning spekulerar flera inblandade i laget om orsakerna till det.

Mer läsning

Annons