Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jimmy Kättström tog tredjeplatsen

Under lördagen och söndagen arrangerade Fagersta Ryttarklubb en lokal dressyrtävling i Hedkärra.

Annons
Jimmy Kättström med hästen Dexter lyckades bäst av helgens hemmaryttare. Han kom på tredje plats.

Runt 100 ryttare deltog och sammanlagt blev det cirka 150 starter från tidig lördagsmorgon till sen söndagskväll.

Klockan 08:00 på lördagsmorgonen gick startskottet för tävlingen. Första dagen handlade det om större ridhästar. Först ut i klassen lätt B: 3 var Beatrice Jakobsson med hästen Weele från Baståsens RK.

Lite drygt fem timmar senare var sista ekipaget klart och då samtliga 36 startande var färdiga så hade Carolina Mörk, Gripens RF, på hästen Don David lyckats bäst med procenten 73,485.

Av hemmaryttarna lyckades Jimmy Kättström bäst. Han, på hästen Dexter, placerade sig på en tredje plats. Även Emmelie Johansson kom på placeringsplats, då hon slutade nia.

På eftermiddagen avgjordes klassen lätt A: 3 och där vann Nina Karlsson, Djurgårdens RK, på hästen Starrhult Bossanova RC. Här blev tre Fagerstaryttare placerade. Carina Flodström, trea, Jimmy Kättström, sexa, och Emmelie Johansson, åtta.

På söndagen var det dags för ponnys och det tävlades då både individuellt och i lag. Av hemmaryttarna gick det bäst för Clara Ivarsson, som kom tvåa i sin klass.

I lagtävlingen gick det också bra för hemmalaget. Fagersta RK kom där tvåa efter Stora Ekeby RK. I hemmalaget red Thilde Klingberg, Emilia Sörengård, Clara Ivarsson och Ida Asplund.

Tävlingsledaren Anna Rosendal, som även deltog själv på hästen Binette, var nöjd med helgens tävlingar:

– Ja, det flöt på bra och vi har inte hört någonting negativt. Så länge man inte ser några sura miner, så får man vara nöjd!

Rosendal uppskattade antalet deltagare till drygt 100 och starter till 150. Åldern varierade kraftigt. De yngsta tävlande var åtta år och de äldsta runt 60-strecket. Ryttarna kom från Västmanland samt några av grannlänen.

– Detta var en lokal tävling och man kan nog räkna på en radie på 10-15 mil, menar Rosendal.

– Men det har varit fullbelagt, förutom några strykningar strax före start. Intresset är stort för dressyrtävlingar.

Fagersta RK har tidigare arrangerat drygt 15 tävlingsdagar per år, men i år landar det på totalt åtta tävlingsdagar. Tre dressyrhelger och en helg med hopptävlingar.

– Det är lite av ett mellanår i år, säger Rosendal.

– Det är mycket jobb som krävs för att genomföra sådana här tävlingar. Vi ansökte för denna tävling i oktober förra året och sedan har vi jobbat med förberedelser i ett par veckor. Under helgen har det varit runt 20 personer som jobbat med detta. Vi har haft väldigt duktiga funktionärer och många duktiga ungdomar som gjort bra insatser. Allt ideellt, säger hon.

Annons