Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson fortsätter att prestera

Segerlös etapp för löparna från norra länet men flera löpare bjuder ändå på lovande resultat

Annons
Rasmus Elmertoft, Norbergs OK.

Efter en vilodag begav sig på torsdagen O-ringenlöparna till Sölvesborg och den fina terrängen vid Ryssberget. Det blev ingen etappseger i dag för norra länsdelens löpare men ändå nåddes en hel del bra resultat.

Bäst lyckades återigen OK Hedströmmens Malin Jonsson som springer i D40 Motion. Malin var tvåa på etappen och ligger trea sammanlagt inför den avslutningen. Även Stefan Jonsson i H45 Motion ligger bra till, på en fjärde plats totalt, efter en tolfte plats på etappen.

Norbergstjejerna Mathilda Björn och Lovisa Jonsson går det också ganska bra för. Mathilda blev åtta i torsdagens kuperade terräng och ligger därmed på en femte plats totalt. Hon har dock lite för långt fram till de allra bästa för att ha en realistisk chans att avancera.

Lovisa Jonsson har haft det lite tungt men visade på torsdagen att hon har kapacitet trots några bommar. Med rätt skärpning på slutetappen borde hon kunna klättra från sin totala 20:e plats.

NOK:s William Karlsson har också avancerat och ligger nu 21:a totalt i H20.

-Mitt mål var en sammanlagd topp-20 så jag hoppas på en bra avslutning säger William.

En annan som satsar på att plocka placeringar är Rasmus Elmertoft som deltar i tvådagarsvarianten 2-days Difficult.

-Det skall bli jäkligt kul med jaktstart på fredag. Jag ligger inte så långt efter och jag skall satsa hårt för att komma i kapp några framför.

Fredagens avslutande tävlingar går vid Ravlunda skjutfält och terrängen blir fin men jobbig. Värmen plågar en hel del så det är tufft för deltagarna i O-ringen.

Mer läsning

Annons