Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jumbon starkast i streckmötet

”Hade vi kommit upp i normal standard hade vi vunnit med 10–3”.

Annons
Per-Olsledarna Per Johansson och Niclas Österberg har en del att fundera på.

Det blev en tung hemresa för Per-Ols IBF efter lördagens bortamöte mot tabelljumbon Lesjöfors/Filipstad IBK. Hemmalaget vann nämligen en jämn match med 4–2 (0–0, 2–1, 2–1).

Ett hårt sjukdomsdrabbat Per-Ols hade den första perioden och borde ha varit i ledningen med något mål efter 20 minuters spel.

– Ja, 0–0 var missvisande efter första, menar assisterande tränaren Per Johansson.

Lesjöfors tog ledningen två gånger om i andra, men Per-Ols kvitterade genom Hannes Cederfeldt och Daniel Snickars satte 2–2 i början av tredje. Två minuter efter Snickars 2–2-mål gjorde dock Johan Nordström 3–2 för hemmalaget. Samma kille gjorde även matchavgörande 4–2 i den sista spelminuten, i öppen kasse.

– En sur och bitter smak efteråt. Vi satte defensiven för fjärde matchen i rad och med tanke på att vi släppte in så få mål, så borde vi ha vunnit. Hade vi kommit upp i normal standard hade vi vunnit med 10–3. Så pass mycket bättre är vi, men i dag halkade vi tillbaka i fel banor igen, menar Johansson. – Vi gick inte och ville vinna mer än dem, men ju längre matchen led, desto mer smög sig rädslan för att förlora in ...

I och med förlusten så halkar Per-Ols ned under nedflyttningsstrecket om Nyfors IK vinner hemma mot tabelltvåan Hagfors IBS på söndagen. Samtidigt bjöds tidigare avsågade jumbon in i bottenstriden, då man tog sin andra trepoängare för säsongen.

Läs mer om matchen i måndagens Fagersta-Posten

Matchfakta och aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons