Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kämpade sig till två poäng

”Det var bara att gilla läget”.

Annons
Tremålsskytten Fredrik Rydberg.

Västanfors IF visste att det skulle bli svårt mot Gustavsbergs IF på Ekvallen. Och tufft blev. Men Västanfors vann med 5–1 (1–0), siffror som inte speglar matchbilden. För tre av målen kom på stopptid.

– Det här var inte den vackrast match vi spelat. Men jag är väldigt tacksam för det jobb som killarna gjorde, säger Västanforstränaren Alexander Zinkevitch.

– Vi visste att det skulle krävas lite extra av oss för att vinna den här matchen. Det var bara att gilla läget.

Västanfors tog ledningen första halvlek. Ökade på i den andra. Då fick Andreas Hjulström sin tredje tiominutersutvisning för dagen, och då hade han spelat klart.

– Jag tycker att framför allt en av utvisningarna var väldigt billig. Den han fick för våldsamt slag. Det var knappt frislag, säger Zinkevitch.

Gustavsberg tog över allt mer av spelet. Reducerade och tryckte på rejält. Men Västanfors höll undan, och på stopptid ökade Fredrik Rydberg på till 3–1. Rydberg hann sedan med ytterligare två mål. På drygt tre minuter gjorde han ett äkta hattrick.

– Nu är det bara att ladda om inför matchen mot Falun på onsdag, säger Zinkevitch.

Första halvlek:

Gustavsbergs IF–Västanfors IF 1–5 (0–1)0–1 (18.26) Robin Nywertz (Petter Andersson).

Andra halvlek: 0–2 (56.36) Jesper Norrman (Adam Johansson), 1–2 (68.13) Fredrik Hansson, 1–3 (92.16) Fredrik Rydberg, 1–4 (94.03) Fredrik Rydberg (Jesper Norrman), 1–5 (95.31) Fredrik Rydberg.

Utvisningar: Gustavsberg: 2x10. Västanfors: ett lindrigt matchstraff och 3x10 min.

Hörnor: 13–3.

Domare: Pavel Silinski, Åkersberga.

Publik: 125.

Annons