Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kampen om förstaplatsen

Ligans bästa hemmalag, Fagersta Södra – tar emot ligans bästa bortalag, IFK Västerås. Vinnaren kommer att kunna gå in halvsäsongsvilan som serieledare.

Annons

De ligger båda på samma poäng och deras målskillnad är nästintill identisk. På onsdag kväll kommer det bli enklare att svara på vilket lag som är bäst .

Fagersta Södra och IFK Västerås kommer att drabbas samman på Onsjövallen i ett hett toppmöte. Det blir dessutom sista matchen innan Division 4 tar säsongspaus fram till augusti.

– Det är en jätteviktig match. Det laget som vinner går upp i ensam serieledning. Det vore riktigt skönt att gå på semester i serieledning, säger Södras tränare Nicklas Blomqvist.

IFK Västerås är det lag som är överlägset bäst i serien på bortaplan. Av fem bortamatcher så har fyra slutat med vinst för västeråsarna.

– De har många duktiga spelare. Flera av deras spelare har varvat ner och gått ner i divisioner. Deras anfallsduo har producerat en hel del mål så vi kommer ligga nära inpå dem, säger Nicklas Blomqvist.

Samtidigt som Västerås är bra borta så är Fagersta Södra helt obesegrade i år på Onsjövallen.

– Det kommer nog bli mycket kamp på mitten men vi ska försöka locka upp dem i banan och jobba med snabba omställningar. Vi ser brister i deras mittförsvar som vi hoppas kunna utnyttja.

Fagersta Södra har seriens hittills bästa försvar och har bara släppt in sju mål på hela säsongen, vilket är överlägset bäst.

Mot dem ställer sig seriens målfarligaste lag som tryckt dit hela 40 mål på de tio matcher som spelats.

– Det är viktigt är att vi håller oss till vår matchplan. Att vi är organiserade hela tiden och viktigast av allt är nog att vi har tålamod, säger tränaren.

Under tisdagskvällen genomförde Södra sin sista förberedande träning inför matchen. Där nöttes mycket presspel men även fasta situationer, något som laget varit väldigt framgångsrika med i år.

– Förra året var vi bedrövliga på fasta situationer. Men i år har vi inte släppt in ett enda mål på fasta situationer. Det gäller att alla vet hur de ska agera, säger Nicklas Blomqvist.

Fagersta Södra tar sig an denna tuffa utmaning med bästa möjliga förutsättningar. Fullt lag utan skador och avstängningar. Nu väntar en sista kraftansträngning innan innan halvsäsongsvila.

– Jag tror det är en blandning mellan semestersug och extra taggning. Vårsäsongerna är långa och det ska bli skönt med en paus. Även för oss ledare som är på tå hela tiden.

Mer läsning

Annons