Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fajtern Malin Hermansson utmanar ännu en amatörvärldsmästare: "Ska sätta stopp för hajpen"

För en månad sedan vann hon sin proffsdebut.
Nu utmanar MMA-fajtern Malin Hermansson, 28, ännu en före detta amatörvärldsmästare – den här gången i form av Cornelia Holm.
– Jag sätta stopp för hennes hajp också, men hon kanske är för skraj för att möta mig, säger Fagerstafajtern till mmaviking.com.

Annons
Malin Hermansson, till höger, under sin proffsdebut mot Gabriella Ringblom, längst till vänster, på MMA-galan Superior Challenge i Stockholm.

Malin Hermansson är den före detta svenska mästaren i amatörboxning som sadlade om till MMA och vann SM-guld som amatör i den sporten också. I början på december gjorde hon proffsdebut på en Superior Challenge-gala i Stockholm och besegrade då Gabriella Ringblom, en före detta amatörvärldsmästare, på poäng efter tre ronder.

Nu utmanar Hermansson en annan svensk fajter som har vunnit guld på amatör-VM.

– Cornelia Holm har också stämpeln som "världsmästare" och det är anledningen till varför hon är rankad högre än jag. Det är åtminstone inte på grund av hennes förmåga, säger den 28-åriga flugviktaren till sajten mmaviking.com.

► (+) TV-dokumentär i tre delar – Malin Hermanssons väg mot MMA-toppen

Brittiska organisationen Cage Warriors är välkänd och respekterad inom MMA-världen. Den 28 april anordnar de sin första gala någonsin i Sverige – i Göteborg.

Eftersom Cornelia Holm är göteborgare lär hon finnas med på matchkortet, och nu hoppas Malin Hermansson bli hennes motståndare.

Holm har, liksom Hermansson, gått en proffsmatch hittills och vunnit den.

Riskerade bli blind efter proffsdebuten mot Fagerstafajtern – nu vädjar hon om hjälp

– Om hon är modig nog att acceptera min utmaning så lovar jag att rankingen kommer att se annorlunda efteråt. Cage Warriors, ring mitt team och ordna den här matchen. Hela Skandinavien vill se det här, säger Hermansson till mmaviking.com.

Hon tror att en match mot Holm skulle sluta på samma sätt som hennes underhållande proffsdebut förra månaden.

– Jag ville ha fajten mot Gabriella i december eftersom det fanns mycket hajp kring henne. Sedan gick jag ut, neutraliserade henne och tystade väldigt många människor. Jag är den bästa flugviktaren i Norden och en av de bästa i hela Europa. Det bevisar jag genom att slå Cornelia. Men hon kanske är för skraj för att möta mig, säger Hermansson till mmaviking.com.

LÄS OCKSÅ

Malin Hermansson blir MMA-proffs – som teamets första kvinnliga namn

Malin Hermansson är klar för proffsdebut: "Två av Sveriges absolut främsta fighters"

► (+) TV-dokumentär: MMA-fajtern Malin Hermansson talar ut om långa vägen till proffsdebuten: "Hon blir en bra skalp för mig"

Mer läsning

Annons