Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Herminator” fortfarande obesegrad – vann över superrivalen i Göteborg

Örebrofajtern Malin Hermansson tog hem sin andra proffsvinst under lördagen när hon slog superrivalen Cornelia Holm via delat domslut.

Annons
Malin Hermansson vann mot Cornelia Holm på Cage Warriorsgalan i Göteborg.

Örebroaren och MMA-proffset Malin ”Herminator” Hermansson vann i december mot amatörvärldsmästaren Gabriella Ringblom på delat domslut när de möttes på Ringbloms hemmaplan i Stockholm.

Och under lördagen fick Hermansson ta sig an en annan världsmästare, nämligen Cornelia ”Conny Future” Holm. Och även denna gång på motståndarens hemmaplan i Göteborg.

De två nykomlingarna har länge hetsat mot varandra via sociala medier. Och under lördagens MMA-gala i Göteborg fick de äntligen göra upp om vem som är bäst.

Publiken inne i Lisebergshallen skanderade "Holm! Holm! Holm!" under inledningen på matchen, men tystnade allt mer ju längre fajten fortlöpte.

I den första ronden var det Malin som fick in det första slaget med en rak höger. Holm svarade upp med en benspark från en lång distans och sökte sedan sig in i en clinch.

Väl inne i clinchen blev Holm träffad med flera av Hermanssons uppercuts som skadade hemmafajterns näsa som började blöda kraftigt.

Precis mot slutet av den första ronden lyckades Holm greppa en single leg nedtagning. Men Malin lyckades krångla sig ur det greppet och kopplade ett guillotine-grepp med 20 sekunder kvar på klockan. Men tiden rann ut och Malin fick släppa greppet kring Holms nacke.

Ett 2–0–0 rekord sitter nu Örebrofajtern Malin Hermansson på efter vinsten mot Cornelia Holm.

Inledningsvis i den andra ronden var det Malin igen som satte tonen via en överhandshöger.

Efter halva tiden sökte sig Holm in i clinch igen. Men Hermansson steppade ut och satte in ytterligare en uppercut som rivalen inte kunde värja sig för.

Under de två första ronderna var det Malin som hade greppet om matchen och såg fräsch ut när matchen gick in i sitt slutskede.

Och i den sista och tredje ronden inledde Holm med en hög spark mot Malin huvud. Ett försök som Malin tog fasta på när hon tog tag i foten och fick Holm att tappa balansen.

När bägge två väl låg nere i mattan hamnade Holm i en halvguard. Efter en kort tids krångel sökte Malin en triangel kring Holms huvud, men fick avbryta och istället fokusera på att undvika Holm slag och armbågar.

Med en minut kvar på klockan försökte Malin räka sig bort från underläget och vända på situationen. Då fick Holm tag på ryggen och därifrån försökte hon koppla ett sista grepp om vinsten.

Men precis på slutet lyckades Malin bryta sig loss och kom upp innan gonggongen gick.

Efter att domarnas sammanställning var det Hermansson som tog hem vinsten på ytterligare ett delat domslut.

Mer läsning

Annons