Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan bli av med extrapoängen

Borlänges ordförande: ”Det lutar åt att vi överklagar”

Annons

Mötet på IP mellan Borlänge Bandy och Västanfors IF slutade 3–3. Men sedan både Västanfors och Spånga Djurgården lämnat in protester mot att Borlänge, som det heter enligt reglerna, skulle haft en otillåten spelare med i trupp ändrade bandyförbundets tävlingskommitté resultatet till Västanforsvinst med 5–0. Matchen Borlänge–Spånga/Djurgården ändras från 8–6 till 0–5.

Västanfors fick alltså en poäng till. Totalt blev Borlänge av med tre poäng och tappade flera placeringar i tabellen. Men än är kanske inte sista ordet sagt i protestfrågan.

Borlänge har möjlighet att överklaga till Svenska bandyförbundets styrelse. Och mycket talar för att klubben kommer att göra det.

– Vi ska ha ett styrelsemöte under veckan, och där kommer den här frågan upp, säger Axel Eskeby, ordförande i Borlänge bandy.

– Personligen tycker jag att vi ska överklaga, så det lutar åt att vi gör det.

Återstår att se om Västanfors jublat för tidigt åt den extra poängen, som kan bli betydelsefull när säsongen summeras.

– Tävlingskommittén var enig i sitt beslut. Det här är olyckligt, det är ett tufft beslut, men solklart enligt reglerna, säger Lars Wennerholm på Svenska bandyförbundet.

– Det är tråkigt när det blir felaktigheter, det är sådant som händer. Jag har själv varit med om att ha en avstängd spelare med i laget, och blivit av med poäng. Men nu är vi glada för den poäng vi fått, säger Västanfors assisterande tränare Olle Wiberg.

Mer läsning

Annons