Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan få chansen att spela i Kanada

”Jag hoppas förstås att få komma med dit. Det vore roligt att få vara med där och spela”.

Annons
Filip Johansson.

Sveriges Team 17 vann två av de tre landskamper mot Finland som spelades i Falun under veckoslutet. Sverige öppnade med klara 7–2 i den första matchen, följde upp vinsten med 5–0 i match nummer två för att sedan förlora den sista matchen med 2–3 efter förlängning.

– Tråkigt att vi förlorade den sista matchen. Men vi kan lära oss från den också. Min egen insats är jag nöjd med, säger Fagerstabördige backen Filip Johansson som numer spelar för Leksand.

– Första matchen var vi klart bättre än Finland. Den andra var jämnare än 5–0. Sista målet kom i tom kasse.

Och det var du som gjorde både 4–0 och 5–0 då. Berätta om målen.

– 4–0 kom i powerplay. Det var en retur som studsade ut och jag sköt direkt. 5–0 kom i boxplay. Jag fick pucken bakom eget mål och slog den över hela planen.

Avslutningsmatchen var jämnare. Sverige hade ledningen till en sekund återstod. Då kvitterade Finland i powerplay när Johansson satt utvisad.

– Jag slog av klubban för en kille. Sedan gjorde Finland 3–2, som också kom i powerplay, säger Johansson.

Närmast på programmet för Team 17 står 2016 World under-17 hockey challenge som spelas i Sault Ste. Marie, Ontario, Kanada. En turnering som avgörs i månadsskiftet oktober november.

– Jag hoppas förstås att få komma med dit. Det vore roligt att få vara med där och spela. Och jag har aldrig varit i Kanada, säger Johansson.

Läs mer: Fagerstasonen hyllas av förbundskaptenen

Mer läsning

Annons