Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaptenen tackar för sig

"Jag har haft mina år i klubben".

Annons
Erik Fredriksson lämnar FAIK.

Fagersta AIK gjorde sin bästa säsong på många vintrar. Kvalade till division 1, men misslyckades med att ta steget upp. Så nu talar allt för att rutinerade Erik Fredriksson har gjort sin sista match.

– Jo, jag tackar för mig, säger Erik Fredriksson.

Fagersta AIK gjorde lite av en satsning inför säsongen 2014-2015. Samlade ihop ett riktigt starkt lag, lockade till sig en bra tränare i Mikael Holmqvist.

Det blev till slut den bästa säsongen på många år. För första gången sedan 2007 gick FAIK vidare från playoff till kvalserien.

Försäsongen gick så där. Men lagom till seriestarten började spelet att stämma. Och FAIK visade direkt att laget ville vara med i toppen av serien.

Målsättningen var hög. Och den uppfylldes under vintern.

Under hösten radade laget upp segrar. Byggde en tio matcher lång segersvit och la där grunden för seriesegern som bärgades med flera omgångar kvar att spela och där segermarginalen stannade vid sex poäng mer än tvåan Köping.

Rutinerade Erik Fredriksson gjorde i vintras sin 13:e säsong i FAIK, laget som även är hans moderklubb och som han varit trogen under hela karriären. På 25 matcher i grundserien blev det 29 poäng (15 mål och 14 assist). I vinter fick han även rollen som lagkapten.

– Det var en otroligt rolig säsong, och det hade varit riktigt kul att gå upp i ettan, säger Erik Fredriksson.

– Redan under säsongen sa jag att det skulle vara kul att spela i ettan med moderklubben. Att det skulle bli ett äventyr. Men att om vi blir kvar division 2, så är det nog färdigspelat.

Nu blir det inte division 1 för FAIK till vintern. Efter ett lyckat playoff där både Avesta och Söderhamn/Ljusne slogs ut tog det stopp i kvalserien. FAIK slutade sist i sexlagsserien och var riktigt långt från att nå ettan.

Platserna i ettan tog i stället Surahammar, Arboga och Köping.

– Jag har funderat ett tag. Och nu ska jag nog tacka för mig. Verkligheten börjar komma ifatt mig. Och jag haft mina år i klubben, säger 29-årige Fredriksson.

– Hade vi gått upp i ettan hade situation varit en annan.

Så nu talar allt för 0–5 förlusten mot Surahammar på Fagerliden när kvalserien avslutades den 25 mars blev Erik Fredriksson sista match i moderklubben Fagersta AIK.

FAIK-ordföranden Keijo Jokiniemi jobbar vidare med att lösa tränarfrågan och att se till att klubben också nästa säsong har en riktigt slagkraftig spelartrupp för att nå toppen av division 2.

Klubben har kontakter med både tänkbara tränare och nyförvärv bland spelare. Men ännu är inget klart.

Annons