Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaptenens besked om framtiden

Inför säsongen tvekade han länge innan han bestämde sig för att fortsätta i Fagersta Södra. Det scenariot ser nu ut att upprepa sig för Joakim Larsson. Det säger han till FP efter säsongsavslutningen mot Surahammar där Södra föll med 4–3.

Annons
Joakim Larsson vet ännu inte om det blir en fortsättning i Fagersta Södra.

I januari i år bestämde sig till slut Joakim Larsson för att fortsätta spela i Fagersta Södra. Då hade han under några veckor varit på jobbjakt i Göteborg, men kom tillbaka till Fagersta när han inte hittade något.

Nu väntar återigen en oviss framtid för både Larsson och Södra. Efter lagets förlust borta mot Surahammar med 4–3 meddelade han att ett beslut dröjer.

– Jag har inte tänkt på det så mycket nu. Jag har haft en ganska kaotisk säsong, så jag tänkte vänta och låta det (beslutet) komma senare. Jag måste få andas ut efter säsongen, säger Larsson, som missade en stor del av vårsäsongen på grund av en hjärtmuskelinflammation, och tillägger:

– Jag känner mycket för Södra så just nu lutar det åt det. Men jag får se lite vad som händer runt omkring.

Larsson är i en liknande situation som i fjol. Då stod han utan arbete i Fagersta. Hans nuvarande tjänst tar slut om fyra veckor. Därför är hans framtid återigen en öppen bok.

– Jag behöver ett jobb. Sedan är det självklart att om det finns möjlighet att spela högre upp är jag så klart intresserad.

När kan du ta ett beslut?– Jag har inte satt upp något så. Men så fort som möjligt så ”Trasan” (Peter Trsavec, sportchef) får reda på det. Jag tar beslutet när det känns bra.

Läs mer: Johan Adamsson gjorde med största sannolikhet sin sista match i Fagersta Södra. Läs om hans tankar kring beslutet i måndagens FP.

Annons