Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaptenens krav på Södra

Han bad om betänketid angående en fortsättning efter säsongen. Men nu har Fagersta Södras lagkapten Joakim Larsson bestämt sig för att fortsätta karriären på Onsjövallen.

Annons
Joakim Larsson har bestämt sig för en fortsättning i Södra.

– Det var inte så svårt att välja. Jag kände nu att jag inte kom upp i normal standard under hösten när jag var med. Jag kom inte ikapp fysiskt, eller egentligen över huvud taget. Så jag har mer att ge. Jag känner en revanschlusta när det blev som det blev, säger Larsson.

Södrakaptenen fick hela vårsäsong förstörd på grund av en hjärtmuskelinflammation. Han fick stå på sidan och titta på när Södra spelade – vilket han erkänner var rejält frustrerande.

– Det är klart att det var jättefrustrerande. Fast det som var bra var att vi vann i alla fall. Då var det lättare att stå på sidan, även om det va tufft. Man vill ju vara med och vara delaktig. Nu fick jag vara delaktig på ett annat sätt och pusha spelarna i omklädningsrummet i stället.

Vad måste ni göra för att höja er nästa säsong? Så att det inte blir som nu i höstas (när Södra mest förlorade)?– Ja, det stämde ju bra på våren. Men det gäller att vi verkligen jobbar ihop och inte springer en och en. Att vi gör det som vi har sagt. Det gjorde vi inte i höstas, då föll vi ur ramarna, säger Larsson och kommenterar lagets nuvarande trupp:

– Det känns som en spännande trupp med den nya tränaren också. Allt ser bra ut. Så det var ett enkelt beslut att fortsätta.

Annons