Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med extrapoäng till Västanfors

”Skickar signaler till oss ledare att vara noga”.

Annons
3–3 slutade matchen mellan Västanfors och Borlänge, nu ändras det till VIF-seger med 5–0.

Nu har Svenska bandyförbundets tävlingskommitté tagit ställning till de protester som kommit in mot Borlänge Bandy. Därför ändrar resultat från matchen Västanfors–Borlänge från 3–3 till Västanforsseger med 5–0. I matchen Borlänge–Spånga/Djurgården ändras 8–6 till 0–5. Borlänge blir därmed av med tre poäng.

Protesten gällde att Borlänge skulle haft, som det heter, en otillåten spelare med i truppen i de här matcherna.

–Tävlingskommittén var enig i sitt beslut. Det här är olyckligt, det är ett tufft beslut, men solklart enligt reglerna, säger Lars Wennerholm på Svenska bandyförbundet.

Västanfors går nu upp på 17 poäng, men ligger fortfarande kvar på sjunde plats.

– Det är tråkigt när det blir felaktigheter, det är sådant som händer. Jag har själv varit med om att ha en avstängd spelare med i laget, och blivit av med poäng. Men nu är vi glada för den poäng vi fått, säger Västanfors assisterande tränare Olle Wiberg.

– Det här skickar signaler till oss ledare att vara noga, och ha koll på reglerna. Och det var väl också bra att det upptäcktes så pass tidigt, så att det bara var tre poäng som måste fördelas om.

En spelartrupp i allsvenskan får bestå av 14 seniorer och två juniorer. Som juniorer räknas spelare födda 1995 och 1996. Men i en matchtrupp med två juniorer får bara den ena vara född 1995. Det var här som Borlänge missade. Och de hade två spelare födda 1995 i truppen i tre matcher.

– Borlänge kan överklaga beslutet till Svenska bandyförbundets styrelse, säger Wennerholm.

Annons