Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med pengar till Södras bygge

Länsstyrelsen ger klubben flera hundratusen kronor: ”Det här är jättekul, vi måste tänka på framtiden”.

Annons
Sportchef Peter Trsavec vid den nygjutna bottenplattan.

Nu är det klart. Fagersta Södra får bidrag från länsstyrelsen för att kunna genomföra de nya planerna för Onsjövallen.

– Det här är jättekul, vi måste tänka på framtiden, säger klubbens sportchef Peter Trsavec.

Pengarna som Södra får, totalt 728 600 kronor, beviljas från investeringsstödet för Landsbygdsprogram 2014-2020. Även Fagersta kommun finns med och bidrar med 200 000 kronor.

Pengarna ska dels gå till att bygga nya omklädningsrum, miljörum och tvättstuga, dels till att rusta upp det befintliga klubbhuset för att öka möjligheterna till olika aktiviteter.

– Vi behöver fler omklädningsrum. För vi är verkligen trångbodda, säger Peter Trsavec.

Länsstyrelsen skriver i sitt pressmeddelande följande: ”Fagersta Södra har som mål med investeringen att skapa en naturlig mötesplats på landsbygden där kulturinstitutioner, folkbildning och övrigt föreningsliv kan mötas.

Investeringen kommer att bidra till en attraktiv klubblokal som fungerar som en välkomnande mötesplats för klubbens medlemmar, men som även kan användas av andra föreningar och organisationer. Genom att klubben kommer att kunna hyra ut lokalen kan intäkter skapas och verksamheten utvecklas.

Klubben vill dessutom fördjupa det samarbete man har med Fagerstas asylboenden, så att fler ensamkommande flyktingbarn kan komma in i verksamheten. Man vill även starta fler ungdomslag samt rekrytera och utbilda fler ledare bland såväl svenskfödda som utlandsfödda”.

– En mer flexibel lokal ökar klubbens möjligheter till intäkter så att de kan behålla sin personal. Det är även positivt att klubben vill fördjupa samarbetet med asylboenden och på så sätt stödja ensamkommande barn i Fagersta, säger Indi Persson landsbygdsutvecklare på länsstyrelsen.

Bygget drar igång under 2016 och ska vara klart 2017.

Läs mer: Chansrikt när Fagersta Södra fortsatte jakten

Läs mer: Snart kan Södra börja byggjobbet

Mer läsning

Annons